15 Temmuz Diriliş Şiirleri Programı

15 Temmuz Diriliş Şiirleri Programı

ATO Başkanı Baran:- "15 Temmuz, FETÖ'ye ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelenin ve dirilişimizin sembolüdür"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçekleştirdiği darbe girişiminin lider feraseti ve milletin cesaretiyle akamete uğratıldığını belirterek, "15 Temmuz, FETÖ'ye ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelenin ve dirilişimizin sembolüdür." dedi.

Baran, Oda ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) iş birliğiyle ATO Meclis Salonu'nda düzenlenenen "15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi Kitap Tanıtımı" programında yaptığı konuşmada milli egemenliğin önemine değindi.

Türk milletinin bağımsızlığı ve hürriyeti uğruna destanlar yazdığını anımsatan Baran, 15 Temmuz 2016'da ortaya konulan direnişin de onlardan biri olduğunu söyledi.

15 Temmuz gecesi FETÖ'ye karşı milletin topyekün omuz omuza mücadele ettiğinin altını çizen Baran, şöyle devam etti:

"Halkımız eğer Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara dökülmeseydi, bugün başka bir Türkiye'de yaşıyor olacaktık. FETÖ'nün hain darbe girişimi, lider feraseti ve milletin cesareti sayesinde akamete uğratıldı. İşte bu nedenle 15 Temmuz, FETÖ'ye ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelenin ve dirilişimizin sembolüdür. 250 vatandaşımız, ülkemizin birlik ve beraberliği uğruna şehit oldu, onları hiç unutmayacağız ve unutturmayacağız."

15 Temmuz'daki darbe girişimini tarihin en alçak ihanet girişimi olarak nitelendiren Baran, "15 Temmuz'da 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' ülküsü uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle yad ediyorum, mekanları cennet olsun. Tarihimizin en alçak ihanet girişimine göğüslerini siper ederek geçit vermeyen gazilerimizden de Allah razı olsun." diye konuştu.

Baran, sanatçıların milletlerin zor günlerinde toplumun sesi olduklarını da dile getirerek, şair ve yazarların milli bilinç refleksini en güzel şekilde aktaran kaynaklar olduğunu kaydetti.

Bir daha darbe girişimi yaşanmamasını ve halkın sesini şiirlerle aktaran şairlerin hiç susmasını dileyen Baran, şair ve şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan'ın 15 Temmuz şehitleri için yazdığı şiiri okudu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler