"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" paneli

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" paneli

İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ardıç:- "Hepimizin öz eleştiri yapması gerekiyor. Bireylerin, aydınların, siyasetçilerin, cemaatlerin, herkesin 15 Temmuz’u neden göremedikleri konusunda kendilerini he

İSTANBUL (AA) - İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurullah Ardıç, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili, "Hepimizin öz eleştiri yapması gerekiyor. Bireylerin, aydınların, siyasetçilerin, cemaatlerin, herkesin 15 Temmuz’u neden göremedikleri konusunda kendilerini hesaba çekmesi gerekiyor." dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" panelinde konuşan Ardıç, FETÖ terör örgütünün yapısını ve nasıl eleman devşirdiğini anlattı.

Doç. Dr. Nurullah Ardıç, darbe girişimine zemin hazırlayacak ortamın bir daha yaşanmaması için şu tavsiyelerde bulundu:

"Hepimizin öz eleştiri yapması gerekiyor. Bireylerin, aydınların, siyasetçilerin, cemaatlerin, herkesin 15 Temmuz'u neden göremedikleri konusunda kendilerini hesaba çekmesi gerekiyor. Farklı alanlarda bilimsel çalışmalar yapılması, çıkan sonuçların bilgi temelli programlar olarak uygulanması gerekiyor. Şeffaflaşma çok önemli. Dini cemaatler şeffaflaşmalı. Yasaklar yerine denetleme yapılmalı. STK'ların yerin altına inmesi engellenmeli. Dini bilginin sağlıklı üretimi ve aktarımı çok önemli."

- "Direniş destanı yazıldı"

İbn Haldun Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Talha Köse, Türk toplumunun belleğine yer etmiş sarsıcı olayları hatırlatarak, "15 Temmuz darbe girişimi karşısında cefakar ve kahramanca direniş, halkımızın toplumsal belleğinde yer alacak. Daha sonraki nesillerde de farklı boyutlarla ele alınacak." dedi.

Köse, 15 Temmuz'un, "direniş destanı" olarak tarihe geçtiğini belirterek, "Türk toplumu böylesi ayaklanmaya birlikte karşı koydu. Bu da ulus olma bilincinin yansıması. O gece yaşananlar da bunu gösterdi. O gece karşı karşıya gelen kitle, rastgele değil bilinçli kitlelerdi. Bu yapıyla mücadele için ortak değerlerin vurgulanması gerekiyor. Bu tarihsel bilincin, toplumsal zaferlerin ve travmatik anların hatırlanması gerektiği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek, 15 Temmuz'un üzerinden bir yıl geçmesine rağmen zihinlerde halen taptaze olduğunu belirterek, 15 Temmuz'un milli birlik ve beraberliğin görülmesi açısından çok önemli bir tarih olduğunu kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :