15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni sona erdi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabının ardından beraberindekilerle Şehitler Makamı'nın açılışını yaptı

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'nin ardından Şehitler Makamı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla çeşitli noktalarda toplanan vatandaşlar, 17.00'den itibaren 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası'nda kurulan etkinlik alanına geldi.

Programa gelen vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra 15 Temmuz'da şehit olanların fotoğraflarını taşıdı. Fetullah Gülen'in kuklası da alanda dolaştırıldı.

Vatandaşlar, programın başlamasını beklerken, 15 Temmuz marşlarını dinledi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Takımı'nın gösterisini izledi. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atan vatandaşlar, tekbir de getirdi.

- Torunlarıyla yürüdü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Kısıklı'daki konutlarından ayrılarak, Nakkaştepe'ye geldi. Nakkaştepe'den tören alanına yürüyen Erdoğan çiftine, torunları Ömer Tayyip Erdoğan, Ahmet Akif ve Mahinur Albayrak da eşlik etti.

Alanda bulunan vatandaşlar, Erdoğan'ın yürüyüşünü kurulan dev ekranlardan takip etti. Saat 21.00'de tören alanına gelen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile platformdan halkı selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, selamlamanın ardından şehit yakınları ve gazilerin de bulunduğu protokole geçti.

Başbakan Binali Yıldırım da tören alanına Çengelköy'den yürüyerek geldi. Yıldırım, anma töreni için kurulan platforma çıkarak, katılımcıları selamladı.

Anma törenine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Tansu Çiller, Bakanlar Kurulu üyeleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, bazı milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra aralarında Orhan Gencebay, Metin Şentürk, Alişan, Nadide Sultan'ın bulunduğu sanat ve spor dünyasından isimler de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma töreninde, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, şehitler için dua etti.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından 15 Temmuz şehitlerinin isimleri tek tek okundu ve saygı ışıkları yakıldı. Vatandaşlar, okunan her isimden sonra "Burada" diye bağırdı.

- Şehitler Makamı açıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitabının ardından beraberindekilerle Şehitler Makamı'nın açılışını yaptı ve dua etti.

Törenin sona ermesiyle vatandaşlar da alandan ayrılmaya başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :