15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

Anma töreni için çeşitli noktalardan yürüyen vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki etkinlik alanına geldi- Başbakan Yıldırım da tören alanına gelerek, platformdan katılımcıları selamladı

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'ne katılmak amacıyla çeşitli noktalarda toplanan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki etkinlik alanına geldi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen anma programına gelen, ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, etkinliğin başlamasını beklerken, 15 Temmuz marşlarını dinledi ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Takımı'nın gösterisini izledi.

Başbakan Binali Yıldırım da tören alınına geldi. Yıldırım, platforma çıkarak, katılımcıları selamladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tören alanına gelmesinin ardından anma töreni başlayacak. Anma töreninde, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, 15 Temmuz belgeseli gösterilecek.

Erdoğan'ın hitabı sonrası 15 Temmuz şehitlerinin isimleri okunacak ve saygı ışıkları yakılacak. Daha sonra köprüde inşa edilen Şehitler Makamı açılacak.

Bu arada, etkinlik alanında bulunan bir vatandaşın elinde terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in kuklasını taşıdığı görüldü.

Bu arada, Anadolu Yakası'nda otobüs ve metrobüslerle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gitmek isteyen vatandaşlar üzerinde "15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız" yazılı kırmızı beyaz ay yıldızlı tişörtler giyerek, ellerinde Türk bayrakları taşıyor.

Yine, iş makineleri ve hafriyat kamyonları dahil şahsi otomobillerinin de Türk bayraklarıyla süslendiği görüldü.

Beykoz'dan da vatandaşlar iskeleden gemilerle Çengelköy'e geçti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :