15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Muhammet Güven, Kayseri Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve Kayseri Ülkü Ocakları...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Muhammet Güven, Kayseri Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güven, mesajında, Türk milletinin terör örgütlerine karşı kararlı duruşu ile geleceğin güçlü Türkiyesi'nin inşasında üzerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirdiğini bildirdi.

Türk milletinin, egemenliğini ve bağımsızlığını yok etmeye çalışan hainlere gereken dersi verdiğini belirten Güven, şunları kaydetti:

"15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise bir kez daha minnetlerimi sunuyorum. Kahraman milletimizin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun. Bu millet var oldukça ezanlar susmayacak, ay-yıldızlı bayrağımız dalgalandıkça düşmanlarımız korkmaya, dostlarımız ise kendilerini güvende hissetmeye devam edeceklerdir. Her karış toprağında şüheda fışkıran bu kutsal vatanımızın sonsuza kadar bekçisi olmayı sürdüreceğiz. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun."

- OSB Başkanı Tahir Nursaçan

Nursaçan ise mesajında, Türk milletinin hiçbir zaman hainlere fırsat vermeyeceğini belirtti.

Türk milletinin o gece ölümü göze alarak demokrasi ve cumhuriyeti yok etmek isteyen hainlere karşı harekete geçtiğini aktaran Nursaçan, şunları kaydetti:

"Bundan sonra darbelerin olamayacağı, yahut darbeleri oluşturacak olumsuzlukların minimize edilmesi noktasında ciddi bir irade söz konusudur. Sonuç olarak, bu hain darbe ve işgal girişimi bir kez daha gösterdi ki ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasını bu ve benzeri hainler asla engelleyemeyecek. 15 Temmuz, ülkemize yeni bir çağın kapsını açmıştır. Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz, büyük bir millettir. Çalışmaya, üretmeye devam eden bir ülke olarak, her türlü zorluğun altından kalkacağımıza inancımız sonsuzdur. Ülkemiz ve milletimiz, bu vatan hainliğini ve alçaklığı asla unutmayacak, nesilden nesile aktaracak ve hafızasından hiç silmeyecektir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret, Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun, milletimizin başı sağ olsun."

- Ülkü Ocakları İl Başkanı Volkan Çolak

Çolak ise mesajında Türk milletinin büyük bir badire atlattığını belirtti.

Türk milletinin hiç bir güç karşısında boyun eğmeyeceğini kaydeden Çolak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Devletimizin bekasının tehdit altında olduğu her dönemde ülkücüler canı pahasına mücadele etmiştir, bundan sonra da etmeye devam edecektir. Tarih aklı başında her kişi için ibret vesikasıdır. Türk tarihi de bizleri tecrübesiz kılmayacak kadar tarihi olayları içerisinde barındırmaktadır. Hak dinimiz İslam'ı kullanarak, gerçek yüzünü gizleyen bu terör örgütü, resmi kurumlara kadar sızmış, devlet yapımızı tehditle ortadan kaldırmaya teşebbüs etmiştir. Milletimiz derin acılar yaşayarak bu tür örgütlere müsamaha edilmemesi gerektiğini öğrenmiştir. Türk milletinin hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğini yinelerken 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :