15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İstiklal Savaşı Gazisi torunu Saffet Gümüş, 2 yeğeni ile birlikte Şehitler Makamı'nı ziyaret ederek saygı nöbeti tuttu

İSTANBUL (AA) - İstiklal Savaşı Gazisi ve İstiklal Madalyası sahibi Abdullah Gümüş'ün torunu Saffet Gümüş, 2 yeğeni ile birlikte Şehitler Makamı'nı ziyaret ederek saygı nöbeti tuttu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Şehitler Makamı'na ziyaretler sürüyor.

İstiklal Savaşı Gazisi Abdullah Gümüş'ün torunu Saffet Gümüş, yeğenleri Ali Kurnaz ve Enes Polat ile birlikte ellerinde Türk bayrağı, Abdullah Gümüş'ün İstiklal Madalyası Vesikası ve İstiklal Savaşı sırasında askerlerin giydiği üniformaları giyerek Şehitler Makamı'na geldi.

Saffet Gümüş, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat 15'lilerinin torunu olduğunu ifade ederek, "Dedem İstiklal Savaşı'nda Çanakkale Harbinde savaştı. 2. Alay 1. Bölük neferlerinden. Bu topraklar bizlere onlardan emanet. Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanın bir çakıl taşını, bir kum tanesini vermeyiz." dedi.

Gümüş, FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında şehitler verildiğini hatırlatarak, "Allah şehitlerimizin mekanlarını cennet eylesin. Yakınlarına sabırlar diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar versin. Biz de 15 Temmuz şehitleri anısına gazi torunları olarak 2 saatlik saygı nöbeti tutuyoruz. Bir daha 15 Temmuz'u yaşattırmamak adına buradayız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler