15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçisi Orudjev: - "Türklerin tarihine leke sürülmek istendi. Bu darbeciler, yalnızca Türk halkına ve Türk devletine darbe yapmak istemediler, bunlar Türk dünyasına da darbe yapmak istediler"

BİŞKEK (AA) - Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçisi Hidayet Orudjev, 15 Temmuz'da yalnızca Türkiye ya da Türk toplumuna değil Türk dünyasına da darbe yapılmak istendiğini söyledi.

Orodjev, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yıl dönümü vesilesiyle AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Azerbaycan halkının ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in her zaman ve her konuda Türkiye'ye destek verdiğini belirten Orudjev, bir yıl önce 15 Temmuz'da yaşanan uğursuz darbe girişiminin ardından Türkiye'ye destek açıklamalarıyla Azerbaycan'ın Türkiye'nin yanında olduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün koyduğu demokratik prensiplerin hep esas alındığı kardeş Türkiye'nin dünyada en demokratik ülkelerden biri olduğunu ifade eden Orudjev, böyle bir darbenin dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemeyeceğinin altını çizdi.

Orudjev, 15 Temmuz'un, darbeye darbe ile cevap veren Türk halkının zaferi olarak tarihe geçtiğini vurgulayarak, "Türklerin tarihine leke sürülmek istendi. Bu darbeciler, yalnızca Türk halkına ve Türk devletine darbe yapmak istemediler, bunlar Türk dünyasına da darbe yapmak istediler. Darbeciler Türk düşmanıdır." diye konuştu.

Büyükelçi Orudjev, 15 Temmuz'da Türk halkının kendi ülkesinin ve Türk dünyasının imajını ve itibarını koruduğunu belirterek, "Türk dünyasında birlik olmalıdır. Türk dünyamızda yaşanabilecek her türlü acı hepimizi etkiliyor. Türk dünyasını böyle korkunç darbelerden korumalıyız." ifadelerini kullandı.






AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler