15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Afyonkarahisar'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen demokrasi nöbeti sona erdi

AFYONKARAHİSAR (AA)- Afyonkarahisar'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar demokrasi nöbeti tuttu.

Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı koordinesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla geldi.

Alana kurulan platformlardan yayınlanan 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili belgeselleri izleyen vatandaşlar, çalınan marşlara eşlik etti. Belediye ve bazı özel kurumlarca vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, programda yaptığı konuşmada, halkın 15 Temmuz'da darbecilere karşı dik duruş sergilediğini söyledi.

Bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle 15 Temmuz'da yaşananları bir kez daha andıklarını ve bugün de son nöbeti tuttuklarını ifade eden Tutulmaz, "Bu hain darbenin engellenmesinde emeği geçen herkese minnet borçluyuz. Gerçekten de çok kötü bir geceydi. Bu darbede, maalesef darbenin teamülüne bile uyulmadı. İnsanların üzerine, silahı olmayan, masum insanların üzerine silah sıkmaktan geri kalmadılar. Allah bir daha böyle hain kalkışmaları ülkemize yaşatmasın." diye konuştu.

Konuşmanın ardından alanda bulunan çocuklar günün anlamını belirten şiirler okudu, ilahiler söyledi.

Demokrasi nöbetinin saat 00.00'da bitmesi üzerine vatandaşlar meydandan ayrıldı.

Programa, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mustafa Solak, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, İl Emniyet Mürdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :