15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılında, vatandaşlar, direnişin sembol mekanları olan Taksim, Saraçhane, Atatürk Havalimanı, Çengelköy gibi yerler başta olmak üzere, İstanbul'un farklı noktalarında "demokrasi nöbeti" tuttu

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılında, vatandaşlar, direnişin sembol mekanları olan Taksim, Saraçhane, Atatürk Havalimanı, Çengelköy gibi yerler başta olmak üzere, İstanbul'un farklı noktalarında "demokrasi nöbeti" tuttu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ve selaların okunmasıyla vatandaşlar, meydanlarda nöbete başladı.

Bu kapsamda, başta Taksim, Saraçhane, Atatürk Havalimanı, Çengelköy ve Kısıklı olmak üzere birçok noktada toplanıldı.

Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun da bulunduğu Kısıklı Meydanı'nı doldurdu. Burada kurulan dev ekrandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da yaptığı konuşmalar canlı izlendi. Ayrıca, Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler için dualar edildi. Sabah ezanının okunmasının ardından, namaz kılındı.

Vatandaşlara, İstanbul Büyükşehir, Üsküdar ve Ümraniye belediyeleri ile sivil toplum kuruluşları ve özel firmalarca yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Vatandaşların, akşam saatlerinde buluşmak üzere ayrılmasının ardından meydanda temizlik çalışması başlatıldı.

Öte yandan Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda da "demokrasi nöbeti" tutuldu. AA muhabirine konuşan AK Parti Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler, Allah’tan bir daha öyle bir gece yaşatmamasını diledi.

Hain darbe girişiminin yaşandığı gece Atatürk Havalimanı'na gittiklerini anlatan Çelikler, sonrasında Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda 26 gün nöbet tuttuklarını söyledi.

Türk milletinin ne kadar aziz ve kahraman olduğuna gözleriyle şahit olduğunu vurgulayan Çeliker, "O gece Sayın Cumhurbaşkanımız da havalimanındaydı, yukarıdan F-16’lar geçiyordu. Çok yoğun bir kalabalık vardı. Korkutma amaçlıydı ama kimse yerinden kıpırdamadı. Bizler de dahil olmak üzere sabaha kadar oradaydık. Ve bugün yine 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde anıt açılışında Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla ciddi bir kalabalık vardı. Bu aziz millet var oldukça bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar susmayacak diyorum. Yarın gece nöbetimizi noktalamış olacağız." diye konuştu.

Öte yandan, Atatürk Havalimanı, Taksim, Çengelköy ile ilçe meydanlarında da vatandaşlar sabaha kadar nöbet tuttu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :