15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş:- "İşte biz 80 milyon büyük bir aile olarak farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak, etnik yapımıza bakmaksızın, siyasi kimliklerimizi de bir tarafa bırakarak 'devletin bekası, ülkenin geleceği söz konusu olduğun

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin, "İşte biz 80 milyon büyük bir aile olarak farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak, etnik yapımıza bakmaksızın, siyasi kimliklerimizde bir tarafa bırakarak, 'devletin bekası, ülkenin geleceği söz konusu olduğunda her şey teferruattır' diyerek güç birliği yaptık. Kol kola girdik ve bütün oyunlar bozuldu." dedi.

Topbaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde düzenlenen anma programına, eşi Özleyiş ile oğulları Hüseyin ve Ömer Topbaş ile katıldı.

Burada konuşan Topbaş, 15 Temmuz'da FETÖ'nün, yandaşlarının, iç ve dış mihrakların beraberce tezgahladığı son oyunlarından bir tanesini ortaya koyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, sizin, imanınız, yüreğiniz vatan sevginiz bunların bütün oyunlarını Allah'ın yardımıyla boşa çıkarttı. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize şifa diliyoruz. Bu topraklar ki binlerce yıllık tarihimizin izleri var. Nice şehitler vermişiz, gazilerimiz olmuş bu topraklarda ayakta durmak kolay değil. Bütün dünyanın gözü hep bu topraklarda olmuş. Tarihte ecdadımız asla sömürgeci olmadı, hiçbir milletin imkanlarına el uzatmadı, dünyanın neresinde olursa olsun bir sıkıntı ortaya çıktığı zaman, onun haberini aldığı zaman, orada oldu. Böyle bir anlayışın evlatları ve bireyleriyiz."

Güçlü Türkiye'nin istenmediğini, bu nedenle üzerine oyunlar oynandığını dile getiren Topbaş, "Birçok entrika çevrilmekte, iç, dış güçler kol kola girmekte, bu aziz milletin şanlı tarihini bilmedikleri için, faka bastıracaklarını zannettiler. Dediler ki; 'Bu milletin üzerine tanklarla, tüfeklerle gelirsek terör örgütünü asker kisvesi ile insanlar üzerine yollarsak, insanlar çekinir, korkar, kaçacak delik arar.' Başka milletlerden zannettiler bizi. Ama gelin görün ki dünya şahit oldu, hepinizden Allah razı olsun. 7 den 70'e herkes koşarak en ileri teknolojiye sahip savaş aletlerinin önüne elinde hiçbir şey olmaksızın, yüreğindeki imanıyla, dilindeki tekbirleri ile yürüdü. Dünyanın hiçbir milletine nasip olmayan bir davranış ortaya koydu. Bu, bütün milletlere ders oldu. Millet nedir? Millet olmak nedir, dünyaya bunu gösterdiniz. Bu başka bir anlayıştır. İşte biz 80 milyon büyük bir aile olarak farklılıklarımızı bir tarafa bırakarak, etnik yapımıza bakmaksızın, siyasi kimliklerimizde bir tarafa bırakarak, 'devletin bekası, ülkenin geleceği söz konusu olduğunda her şey teferruattır' diyerek güç birliği yaptık. Kol kola girdik ve bütün oyunlar bozuldu." şeklinde konuştu.

Bu topraklardaki her ocakta bir şehit olduğunu vurgulayan Topbaş, "Biz 80 milyonluk bir aileyiz. Kol kola girdiğimizde neleri başaracağımızı dosta, düşmana gösterdik. Sizin bugün burada toplanmanız bile düşmana korku salmıştır. Biz 15 Temmuz destanını daha önce Çanakkale’de, Malazgirt’te, Dumlupınar’da ortaya koymuş bir milletiz. Belediyemiz önünde şehit düşen kardeşlerimizi de nasıl şehit ettiklerini kamera kayıtlarında gördük. İşgal gücü bile olsa bunu yapmazdı." ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş, "Başarılı olsalardı bugün biz burada olamazdık. Başarılı olsalardı Türkiye bölünmüş, parçalanmış, kardeş kavgasına girmiş olacaktık. Belki de başka bir alemde olacaktık. Rabbimize hamdolsun bunların tüm oyunları boşa çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın o dirayetli duruşu, o liderliği, devlet adamlığı, Sayın Başbakanımızın samimiyeti, azmi ve gayreti, sizin cesaretiniz bizim geleceğimiz demektir. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim bu acıları tekrar göstermesin." dedi.

Anma programına, İstanbul Valisi Vasip Şahin, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :