15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin yapıldığı Muğla'nın Marmaris ilçesinde anma etkinlikleri düzenlendi- Yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüyen kalabalık, ellerinde Türk

MUĞLA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişiminin yapıldığı Muğla'nın Marmaris ilçesinde anma etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişiminde bulunulan ve 2 polisin şehit edildiği Grand Yazıcı Turban Otel'in önünde toplanan vatandaşlar, selaların okunmasıyla ellerindeki Türk bayrağı ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Muğla Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen yürüyüşe Muğla Valisi Esengül Civelek ve AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk'ün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla yürüyen kalabalık, ellerinde Türk bayrakları, meşaleler ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterlerini taşıdı. Yürüyüş sırasında okunan her 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinde katılımcılar "Burada" dedi. Kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde sloganlar attı.

Memur-Sen üyeleri 250 şehidin isminin bulunduğu 250 tişört giyerek yürüyüşte yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca Muğla'da düzenlenen 15 Temmuz anma programlarına katılmak için 81 il ve Türk Cumhuriyetlerinden gelen gençler de yürüdü. Yoldan geçen ve otellerinin balkonlarına çıkan turistler yürüyüşü ilgiyle izledi.

Yaklaşık 5 kilometrelik yürüyüşün ardından Atatürk Meydanı'na ulaşan kalabalık ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu.

Vatandaşlar burada Muğla Mehter takımının seslendirdiği marşları dinledi. Mehter takımı, anma programında Cumhurbaşkanı Erdoğan için bestelediği marşı da halkın beğenisine sundu. Meydanı dolduran kalabalık, marşa ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak eşlik etti.

Kuran-ı Kerim tilavetini dinleyip, dualara katılan kalabalık sık sık terör örgütü FETÖ ve elebaşı Fetullah Gülen aleyhine slogan attı.

Anma etkinlikleri kapsamında Atatürk Meydanı'nda Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin açılışı Vali Civelek ve Milletvekili Öztürk tarafından açıldı. Civelek ve beraberindekiler sergiyi gezdi.

Atatürk Meydanı'ndaki anma programı devam ediyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler