15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bursa ve Çanakkale'de demokrasi nöbeti başladı

BURSA/ÇANAKKALE (AA) - Bursa ve Çanakkale'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında vatandaşların demokrasi nöbeti başladı.

Bursa'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, kurulan dev ekranlarda 15 Temmuz belgeselini izledi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşmasını canlı takip etti.

Camilerden saat 00.13'te sela verilmesinin ardından Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Sanatçı Tuluyhan Uğurlu ve Uğur Işılak'ın da konser verdiği etkinlikte vatandaşlar demokrasi nöbetini tutmaya başladı.

Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından vatandaşlara içecek ve yiyecek ikram edildi.

- Çanakkale

Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlikler, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra gerçekleştirilen Milli Birlik Yürüyüşü'nün ardından İskele Meydanı'ndaki etkinliklere geçildi.

Burada, mehteran takımı tarafından marşlar çalındı ve şehitler için dua edildi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin 15 Temmuz'da, hiçbir zaman esaret altına girmeyeceğini, bağımsızlığından ödün vermeyeceğini ve ilelebet demokrasiyi muhafaza edeceğini tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Tavlı, 15 Temmuz'da Türk milletinin darbeye ''dur'' dediğini belirterek, "Cani, alçak ve vatan haini olan FETÖ'cüler, 15 Temmuz akşamı bu asil millete silahlarını ateşlediklerinde, bu aziz millet darbeye 'dur' demiştir. Vatan ve millet, cumhuriyet ve demokrasi düşmanı olan hainlere bu büyük millet fırsat vermemiştir. Anafartalar'da doğan Çanakkale ruhu milletin ve ülkenin en zor zamanında 15 Temmuz'da da ortaya çıktı. Bu asil ruh 15 Temmuz'da da tüm meydanlardaydı. Hain darbe girişimine direnen ruh Çanakkale ruhudur. Kurtuluş Savaşı ruhudur. Bu ruh milli ve yıkılmaz bir ruhtur. 15 Temmuz, Kurtuluş Savaşıyla kurtarılan, Cumhuriyetle kurulan bir memleketin, demokrasinin ve milli iradenin tekrar savunulmasıdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Abdülkadir Sanat Tiyatrosu tarafından hazırlanan gösteri sunuldu. Ardından vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaptığı konuşmayı canlı olarak meydana kurulan dev ekrandan izlendi.

Etkinlikte daha sonra sela okundu şehitler için dua edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler