15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kocaeli'de, 81 ilden gelen 249 hafızın platform üzerinde bir araya gelerek oluşturduğu dev Türk bayrağı vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı- Kocaeli Valisi Aksoy:- "15 Temmuz darbe teşebbüsüne katılan, destek veren, FETÖ terör örgütü ile ilişkisi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlik öncesi, İzmit Sabri Yalım Parkı'nda toplanan Memur Sen üyeleri, burada basın açıklaması yaptı. Daha sonra, üzerlerinde 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların fotoğraflarının olduğu tişörtler bulunan grup, etkinliğin yapılacağı alana kadar yürüdü.

Kocaeli Milli İrade Meydanı'nda binlerce vatandaşın katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Vali Hüseyin Aksoy, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsünün birinci yılında, demokrasiye olan bağlılığı yeniden ifade etmek, milli iradeye sahip çıkan millete teşekkürlerini sunmak, bu mücadelede hayatını kaybeden şehitleri ve gazileri anmak için bir arada olunduğunu söyledi.

- "FETÖ'ye karşı mücadeleye devam ediyoruz"

Darbe teşebbüsüne katılan, destek veren, FETÖ terör örgütüyle ilişkisi ve iltisakı bulunan bütün kişi ve kuruluşlara karşı soruşturmaların büyük bir hassasiyetle devam ettiğini belirten Aksoy, "Adli ve idari soruşturmalar, bunların hak ettiği cezaları almaları için büyük bir kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu hak, hukuk devleti olmamızın bir gereği hem de şehit ve gazilerimize karşı bir görev ve sorumluluğumuzdur." diye konuştu.

Bugün bu al bayrak altında bağımsız olarak yaşanıyorsa bunun şehitlere ve gazilere borçlu olunduğunu vurgulayan Aksoy, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan itibaren bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için çalışırken hayatlarını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde Valiliğimizle birlikte her türlü katkıyı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ve çalışma arkadaşlarına, bütün kişi ve kuruluşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.15 Temmuz gibi olaylarla yeniden karşılaşmamak temennisiyle bu buluşmaya katılan vatandaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum."


- "Yeni Ömer Halisdemirler yetişsin istiyoruz"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise 15 Temmuz'da tarihin en büyük ihanetinin yaşandığını belirtti.

FETÖ'cü hainlerin asker kılığına girerek ülkeyi işgal etmeye yeltendiğini dile getiren Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Cennet vatanımıza, tasmalarını tutanlara peşkeş çekmek için hayasızca saldırdılar. Mehmetçiğin üniformasına ihanet bulaştırmaya çalıştılar. Bizim tanklarımızla, bizim uçaklarımızla, bizim helikopterimizle üstümüze bombalar yağdırdılar. İrademizin kalbine, Meclis'imize saldırdılar. Ülkemizin yönetim merkezini, Cumhurbaşkanlığı Külliyemizi bombaladılar. Cumhurbaşkanımıza suikast tertip ettiler. Başbakanımızın, bakanlarımızın, milletvekillerimizin, MİT Müsteşarımızın, Genelkurmay Başkanımızın canına kastettiler. Üstünde gömlekten başka bir şey olmayan insanlarımıza kıydılar."

O gece şehadet şerbeti içenlerden birinin de şehit Astsubay Ömer Halisdemir olduğunu anımsatan Karaosmanoğlu, "Komutanından aldığı emri öleceğini bile bile yerine getiren Halisdemir, Türk askerine yakışır bir vakarla şehadete yürümüş. Darbecilerin Özel Harekat Merkezi'ni ele geçirmesini canı pahasına engelleyerek, darbe girişiminin başarısız olmasında çok önemli bir rol oynadı. Allah bütün şehitlerimizi rahmetiyle kuşatsın, gazilerimizden razı olsun." diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak şehit astsubay Halisdemir'in memleketi olan Niğde'nin Bor ilçesinde geçen sene Ömer Halisdemir Parkı'nı hizmete açtıklarını, 22 Temmuz günü de aynı yerde bu kez de vasiyeti olan Kültür Merkezi'nin açılışını yapacaklarını söyleyen Karaosmanoğlu, "Buralarda yeni Ömer Halisdemirler yetişsin istiyoruz. Bu memleketin sahipsiz olmadığını dünya alem bilsin istiyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından, 81 vilayetten gelen 249 hafızın platform üzerinde bir araya gelerek oluşturdukları dev Türk bayrağı vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. 249 hafızın, 15 Temmuz ve tüm şehitler için indirdiği hatmin duası İl Müftüsü Yusuf Doğan tarafından yapıldı.

Ayrıca internet ortamında düzenlenen kampanya ile şehitler için 552 bin Yasin-i Şerif okunduğu bildirildi.

Programda vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını dev ekrandan canlı olarak izledi.

Etkinliğe, Vali Aksoy ve Başkan Karaosmanoğlu'nun yanı sıra, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak, AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

Kocaeli Milli İrade Meydanı'ndaki 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni, çeşitli etkinliklerle sabaha kadar devam edecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler