15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Ultraslan Makedonya Derneği'nin düzenlediği dostluk maçında, Galatasaray ve Makedonya'nın emektar futbolcuları karşılaştı

GOSTİVAR (AA) - Makedonya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında dostluk maçı oynandı.

Makedonya'nın Gostivar şehrinde Ultraslan Makedonya Derneğince düzenlenen karşılaşmada, Galatasaray futbol takımının emektar futbolcuları ile Makedonyalı emektar futbolcular karşı karşıya geldi.

Karşılaşmayı, Türk asıllı Devlet Bakanı Adnan Kahil, Türkiye Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda futbolsever izledi.

15 Temmuz şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan maçta her iki ülkenin milli marşları okundu.

Büyükelçi Kara, buradaki konuşmasında, "Gelin hep birlikte 'teröre hayır.' diyelim. Allah bizlere bir daha o acı günü yaşatmasın ve hemen şunu ifade etmek istiyorum, sizler burada var oldukça Allah'ın izniyle bizim vatanımız dimdik ayakta olacaktır." dedi.

15 Temmuz'da Türkiye'nin çok acı bir sınav verdiğini anımsatan Kara, karşılaşmada her iki takıma da başarılar diledi.

Ultraslan Makedonya Derneği Başkanı Sezer Purde de Makedonya'daki Türkler'in her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu söyledi.

Purde, "Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için düzenlediğimiz bu gecenin gelecek yıllarda daha da büyüyerek devam edeceğine inancımız sonsuzdur." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :