15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Aydın ve Uşak'ta Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" yapıldı- Aydın Valisi Köşger: "Bu millet her zaman kritik noktalarda, memleketin ihtiyaç duyduğu noktalarda asil duruşunu göstermiştir"

AYDIN/UŞAK (AA) - Aydın ve Uşak'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "Milli İradeye Saygı Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Zafer Meydanı'nda başlayan yürüyüşte ellerinde Türk bayrakları ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da şehit olanların fotoğrafını taşıyan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak Atatürk Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşe "15 Temmuz" yazılı tişört giyerek katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün üzerimizde hiçbir üniforma ve işaret olmasını istemedik. Milletimizin son şahlanışını anma günü, dolayısıyla onu temsil eden tişört ve bayrakla yürüyüş yapıyoruz. Şu anda coşkulu bir katılım var." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin 15 Temmuz'da destan yazdığını vurgulayan Köşger, şunları kaydetti:

"Bu millet her zaman kritik noktalarda, memleketin ihtiyaç duyduğu noktalarda asil duruşunu göstermiştir. Allah bu millete tekrar 15 Temmuzlar yaşatmasın. Böyle hain kalkışmaları hiçbir dünya ülkesi yaşamasın. Bu işin altından da sadece bizim milletimiz kalkardı. Bunu unutmamak gerekiyor. Bunun hatırasını canlı bir şekilde yad edip gelecek kuşaklara aktarılması lazım."

Yürüyüşe akademik kıyafetiyle katılan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ise "Üniversitemizin adını aldığı merhum Adnan Menderes 27 Mayıs darbesinin şehididir. Biz üniversite olarak darbelere karşı olduğumuzu ve onları lanetlediğimiz bir kez daha göstermek istedik. Varlığımızı burada belli etmek istedik." diye konuştu.

Yürüyüşe, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, MHP İl Başkanı Levent İlter, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi kadın mehteran takımı, meydanda toplanan kalabalığa gösteri sundu.

- Uşak

Uşak Belediyesi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık, mehter takımı eşliğinde İsmetpaşa Caddesi'nden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüşte, vatandaşlar FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğrafını ve isimlerinin yazılı olduğu tişörtleri giydi.

Uşak Valisi Salim Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin tek yürek etkinliğe katıldığını belirterek, "Milletimiz bu birlik ve beraberlikle hainlere en güzel cevabı veriyor. Çoluğuyla, genciyle, yaşlısıyla herkes burada" dedi.

Yürüyüşe Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gümüş, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nedim Selbisu, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :