15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Tunceli ve Erzincan'da vatandaşlar, "Milli Birlik ve Demokrasi Yürüyüşü"ne katıldı

ERZURUM (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılında, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Tunceli ve Erzincan'da "Milli Birlik Yürüyüşü" düzenlendi.

Erzurum'da, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında vatandaşlar, Erzurum'da Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi önünde toplandı.

Ellerinde Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, "Vatan sana canım feda", "Bir ölür bin diriliz" şeklinde slogan attı. Yürüyüş sırasında sık sık tekbir getiren vatandaşlar, FETÖ'ye tepki gösterdi.

Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüyen vatandaşlar "Demokrasi Nöbeti" için beklemeye başladı.

- Ağrı

Ağrı'da ise Valiliğin çağrısıyla vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Merkez Camisi önünde toplandı. "Hainler hesap verecek" ve "Ağrı burada, hainler nerede" sloganları atarak tekbir getiren vatandaşlar, Ağrı Valilik Meydanı'na kadar yürüdü.

Yoldan geçen araçlar da korna çalarak yürüyüşe katılanlara destek verdi.

- Kars

Kars'ta, Evliya Camisi önünde toplanan vatandaşlar, İl Müftüsü Mehmet Genç'in duasının ardından yürüyüşe geçti.

Atatürk ve Faik Bey caddeleri üzerinden "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak yürüyen grup, İl Emniyet Müdürlüğü önüne geldi.

Güvelik kontrolünden geçirilen vatandaşlar anma etkinliklerinin yapılacağı alana alındı.

Yürüyüşe, Kars Valisi Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Tugay Komutan Vekili Albay Ali Fuat Arıka, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Ardahan

Ardahan'da, Ardahan Belediyesinin organizasyonunda bir araya gelen vatandaşlar, üzerinde FETÖ'nün darbe girişiminde şehit düşen 249 şehidin fotoğraflarının yer aldığı önlük giydi.

Ellerindeki Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Kongre Caddesi'nden İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğüne kadar yürüdü.

FETÖ aleyhine sloganlar atılan yürüyüşe, Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, AK Parti Ardahan İl Başkanı Yunus Baydar ve diğer yetkililerin yanı sıra, yüzlerce vatandaş katıldı.

Yürüyüş, anma programının yapılacağı ve demokrasi nöbetlerinin tutulacağı Milli Egemenlik Parkı'nda son buldu.

- Iğdır

Iğdır'da da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Valilik tarafından düzenlenen yürüyüşe katılan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan binlerce kişi, Vali Yolu Caddesi'nde toplanıp Valilik önüne kadar yürüdü.

Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar atıp tekbir getirdi.

Yürüyüşe, iş makineleri, zırhlı araçlar ve üzerinde "Halk Özel Harekat" yazan araçlar da eşlik etti.

- Erzincan

Erzincan'da da Eski Terminal Kavşağı'nda toplanan binlerce kişi, Erzincan Belediyesi mehteran takımının seslendirdiği eserler eşliğinde milli birlik yürüyüşü gerçekleştirildi.

Fevzi Paşa Caddesi üzerinden ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

- Tunceli

Tunceli'de ise vatandaşlar, Atatürk Mahallesi'ndeki SGK İl Müdürlüğü hizmet binası bahçesinde toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Bulvarı üzerinden anma programlarının yapılacağı Hükümet Konağı bahçesine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında slogan atan vatandaşlar, FETÖ'ye tepki gösterdi.

Gruptakilerin bir çoğu, burada Tunceli Valiliği ve Anadolu Ajansının (AA) katkılarıyla açılan ve AA muhabirlerinin 15 Temmuz 2016'da, İstanbul ve Ankara'da çektiği 79 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezdi.

Söz konusu kentlerin bazı ilçelerinde de yüzlerce vatandaş, Kaymakamlık binalarına yürüyüp FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler