15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Demirer: - "Türk halkı, tek vücut ve tek yürek olarak büyük bir cesaretle darbecilerin karşısına çıkmış, Türkiye'nin geleceğine bu tür grupların değil, millet iradesinin şekil vereceğini göstermiştir"

RİYAD (AA) - Türkiye'nin Riyad Büyükelçiliğince 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle şehitleri anma etkinliği düzenlendi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Büyükelçilik rezidansında gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer ve Riyad kentinde görevine devam eden Türkiye'nin Yemen nezdindeki Büyükelçisi Levent Eler'in yanı sıra büyükelçilik çalışanları katıldı.

Etkinlikte konuşan Demirer, 15 Temmuz gecesi yaşananların Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en kanlı terör saldırısı olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Türk halkı, tek vücut ve tek yürek olarak büyük bir cesaretle darbecilerin karşısına çıkmış, Türkiye'nin geleceğine bu tür grupların değil, millet iradesinin şekil vereceğini göstermiştir. Başarısız darbe girişiminde 250 vatandaşımız şehit olmuş, 2 binden fazla vatandaşımız yaralanmıştır. Demokrasiye ve ülkelerinin geleceğine kahramanca sahip çıkarken yaşamlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz."

Etkinlikte, Büyükelçilik Müsteşarı Can Aygun tarafından okunan Büyükelçilik açıklamasında, Türk halkının FETÖ'yle onların en çok küçümsedikleri üç değer olan hukukun üstünlüğü, ahlak ve demokrasi çerçevesinde mücadele etmeye kararlı olduğu ifade edildi.

Ülkenin demokratik kurumlarını savunmak için sokağa çıkan masum sivillere karşı ölümcül silahlar kullanıldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanlığını ve TBMM’yi bombaladılar ancak FETÖ mensupları, karşılarında demokrasiyi savunan ve demokrasi için canını hiçe sayan Türk halkını buldu. Türk halkının bütünü, özveriyle tankların önüne çıkarak, demokratik haklarını talep ederek direndi ve tarihi bir dayanışma örneği gösterdi. Türk halkının özverisi sayesinde demokrasimizi korumayı başardık. Hala ülkemizin varlığına yönelik bu tehdidin yarattığı travmanın üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Devletin FETÖ mensuplarından temizlenmesi ve bu yapının ortadan kaldırılması için idari ve yargısal faaliyetler devam etmektedir. Böylesine karanlık, meşum ve gizli bir yapıyla mücadele etmek kolay değildir. Bu yakın tehdidi bastırmak ve nihai olarak bertaraf etmek için toplumsal dayanışma önemlidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :