15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

ANKARA/SAO PAULO (AA) - 15 Temmuz şehitleri, Dominik Cumhuriyeti ve Brezilya'da düzenlenen törenlerle anıldı.Türkiye'nin Santo Domingo Büyükelçiliğinde...

ANKARA/SAO PAULO (AA) - 15 Temmuz şehitleri, Dominik Cumhuriyeti ve Brezilya'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye'nin Santo Domingo Büyükelçiliğinde düzenlenen törene, Dominikli yetkililer ve Türkiye vatandaşları katıldı.

Santo Domingo Maslahatgüzarı Büyükelçi Kemal Kaygısız, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesinde Türk milletinin bir bütün halinde demokrasisini savunduğunu, bu uğurda ve vatanı için hayatını feda etmekten çekinmediğini, 250 şehidin ve 2 binin üzerinde gazinin bunun kanıtı olduğunu ayrıca bu şehitlerin adlarının demokrasi tarihine yazılacağını söyledi.

Kaygısız, FETÖ'nün uyguladığı yöntemlerle küresel çapta bütün ülkeler için bir tehlike oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosluğu'nda da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen şehitleri anma etkinliğine Türk ve Brezilyalı vatandaşlar katıldı.

Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosu Serkan Gedik, 15 Temmuz şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her kesimini birleştiren 15 Temmuz'un, maalesef yurtdışında tam anlaşılamadığını söyleyerek, “FETÖ ve yandaşlarının gerçek niyetlerini daha iyi anlatmak için bizlere görev düşüyor. FETÖ uzantılarının, eskisi kadar rahat olmasa da halen rahat faaliyet gösterdiği Brezilya’da, bu insanların gerçek yüzlerini göstermeye çaba göstereceğiz.” diye konuştu.

Brezilya’nın önde gelen basın yayın kuruluşlarının temsilcileri ile perşembe günü basın toplantısı düzenlediklerini ve gazetelerde bu basın toplantısına dair haberlerin yayınlandığını ifade eden Gedik, “Sabırla anlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkonsolos’un konuşmasının ardından 15 Temmuz şehitleri için dualar okundu, törene katılanlara helva dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :