15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tutmak amacıyla Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya geldi

İSTANBUL (AA) - Vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında "demokrasi nöbeti" tutmak amacıyla Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

"Demokrasi nöbeti" tutulacak alanlardan biri olan ve darbe girişimi gecesi 17 kişinin şehit olduğu, 100'e yakın kişinin yaralandığı Büyükşehir Belediyesi önü ve Saraçhane Parkı, Türk bayraklarıyla donatıldı. Binanın bahçesinde etkinliklerin yapılacağı alana dev ekranlar ve ses sistemleri kuruldu. Saraçhane Parkı'na çok sayıda meslek örgütü ile sendikalar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları çadırlar kurdu.

Vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenecek "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Günü Anma Töreni"ni dev ekranlardan izlemek ve sonrasında "demokrasi nöbeti"ne başlamak amacıyla Saraçhane'de toplanmaya başladı.

Ellerinde bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarıyla meydanı dolduran vatandaşlar, kurulan LED ekranlardan o geceye ait görüntüleri izliyor.

Kutlamalar çerçevesinde Vezneciler yolu çift taraflı olarak kapatıldı. Kutlamalara mehter takımı da eşlik etti.

Bu arada, Büyükşehir Belediyesi binasının bahçesinde açılan "AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" de büyük ilgi gördü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :