15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilere yemek verdi.Bir otelde...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Valisi Necati Şentürk, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilere yemek verdi.

Bir otelde düzenlenen programda konuşan Vali Şentürk, hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, yaşanan sıkıntıları unutturmamak için yapılan çeşitli etkinlikler kapsamında düzenlenen yemekte şehit yakınları ve gazilerle birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Birlik ve beraberlik içerisindeki Türk milletinin karşısında hiç bir gücün duramayacağını vurgulayan Şentürk, şöyle devam etti:

"Darbe girişiminde hainler, kendi milletine, kardeşlerine silah çektiler. Türk milleti, o gece ölümün korkusunu korkuttu. Demokrasisine sahip çıktı ve darbenin başarısız olmasını sağladı. Düşmanların topraklarımız üzerindeki emelleri bitmemiş. Hain grup da dış güçlerle birlikte hareket ederek milletine kurşun sıktı. Milletimiz tanklara karşı göğsünü siper etti. Bütün şehitlerimiz, şehitlik şerbetini içen aziz vatandaşlarımıza şükran borçluyuz. Şehit ailelerimiz ve gazilerimize duyduğumuz minneti bir kez daha ifade etmek istiyorum. Şehit ve gazilerimiz sayesinde bugün bu topraklarda özgürce yaşıyoruz. O evlatlarını yetiştiren anne-babalara da teşekkür ediyorum. Şehit ailelerimize sabırlar, bütün şehitlerimize rahmet ve gazilerimize şifalar diliyorum."

Vali Şentürk, yemek programında şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek sohbet etti.

Programa, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Bilgin, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Altuntaş, Kırşehir Polis Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol, kaymakamlar, protokol eşleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler