15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Acar:- "15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin yıl dönümünde, insanlık dışı bu hain girişim ile tüm aktör ve destekçilerini lanetliyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, "15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin yıl dönümünde, insanlık dışı bu hain girişim ile tüm aktör ve destekçilerini lanetliyoruz." ifadesini kullandı.

Acar, yazılı açıklamasında, darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaşananların, bazı gerçeklerin daha açık biçimde görülmesi ve anlaşılmasını sağladığına işaret etti.

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde, insanlık dışı bu hain girişim ile tüm aktör ve destekçilerini lanetlediklerini belirten Acar, "Yaşananlar aziz milletimizin vatanına, değerlerine, iradesine, devletimizin birlik, bağımsızlık ve bekasına hayatı pahasına sahip çıkma azim ve kararlılığında olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Acar, her türlü darbe girişimine, teröre, hukuk dışı oluşum ve girişimlere her zaman karşı olacaklarını vurgulayarak, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler