15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde, 15 Temmuz şehitleri için anma programı düzenlendi- Bakü Büyükelçisi Özoral:- "15 Temmuz, milletimizin varlığına kasteden, düşmanların emellerine hizmet eden bir işgal girişimiydi. Türk milleti bu işgal girişimini Cumhurb

BAKÜ (AA) - 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılı dolayısıyla Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliğinde anma töreni düzenlendi.

Büyükelçilik çalışanları, Bakü'deki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileriyle iş adamlarının katıldığı tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve iki ülke milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Erkan Özoral, 15 Temmuz'da yaşananların ne kadar anlatılsa az olacağını belirtti.

Hain darbe girişimini önlemek için hayatlarını kaybeden 250 şehidi minnetle andıklarını vurgulayan Özoral, 15 Temmuz'un Türkiye Cumhuriyeti tarihinde dönüm noktası olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un darbelerin artık tarihe gömüldüğünün tescil edildiği bir tarih olduğunu ifade eden Özoral, FETÖ'nün başarısız darbe girişimine katılan hainlerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin sadece yüzde 1-1,5'u kadar olduğuna dikkati çekti.

Silahlı kuvvetlerin ezici çoğunluğunun milletle beraber hareket ettiğini hatırlatan Özoral, "15 Temmuz, ruhunu ve kimliğini 1 dolar karşılığında yabancılara, hainlere ve sapıklara satmış bir avuç şerefsizin girişimiydi. 15 Temmuz, milletimizin varlığına kasteden, düşmanların emellerine hizmet eden bir işgal girişimiydi. Türk milleti bu işgal girişimini Cumhurbaşkanımızın arkasında tek vücut olarak başarıyla püskürtmüştür." dedi.

Yaşananların, Türk milletinin kendi iradesine sahip çıkma azim ve kararlılığının göstergesi olduğunu söyleyen Özoral, 15 Temmuz'dan alınması gereken çok derslerin olduğunu bildirdi.

Özoral, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk milleti, kendi iradesini başkasının eline vermeyeceğini tescil ettirdi. Böyle bir milletin çocukları olduğumuz için gurur duyuyoruz. Her ne kadar küçümseye çalışsalar da dünya kamuoyuna göstermemeye çalışsalar da 15 Temmuz gecesi Türk milleti büyük bir destan yazmıştır. Biz, sadece kendimize değil, bütün mazlum milletlere sahip çıkıyoruz. 15 Temmuz gecesi Türk'ün hem kendi, hemde kardeş bildiği bütün ulusların geleceğine sahip çıktığı gecedir. Zaten bunun için bizi yer yüzünden silmeye çalışıyorlar. Her zaman yanımızda olan kardeşimiz, can Azerbaycan'ın 15 Temmuz'da da yanımızda olduğunu gördük. "

Azerbaycanlı besteci Sevinç Tofikkızı'nın, 15 Temmuz hain darbe girişimi anısına hazırladığı eserin dinletildiği etkinlikte, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Bakü Türk Okulu öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasının galipleri, 15 Temmuz darbe girişimi konusundaki yazılarını okudu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :