15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Baran: - "15 Temmuz gecesi 250 şehit verdik ancak ülke olarak yeniden dirildik. 15 Temmuz dirilişimizin sembolüdür"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "15 Temmuz gecesi 250 şehit verdik ancak ülke olarak yeniden dirildik. 15 Temmuz dirilişimizin sembolüdür." değerlendirmesinde bulundu.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Baran ve beraberindeki heyet, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki 15 Temmuz Şehitliğini ve Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliğini ziyaret etti.

Şehitliklere "Vatan Size Minnettar" yazılı çelenk bırakan heyet üyeleri, tek tek ziyaret ettikleri şehit kabirleri başında dua okudu.

ATO Başkanı Baran, ziyaret sırasında karşılaştığı şehit çocuklarına Ömer Seyfettin'in eserlerini hediye etti.

- "Şehit yakınlarına, gazilerimize sahip çıkacağız"

Baran, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da çok önemli bir badire atlattığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve milletin cesareti sayesinde darbe girişiminin engellendiğini anımsatan Baran, "15 Temmuz gecesi 250 şehit verdik ancak ülke olarak yeniden dirildik. 15 Temmuz dirilişimizin sembolüdür." ifadesini kullandı.

Gürsel Baran, şunları kaydetti:

"Bu millet, liderinin, başkomutanının bir sözüyle sokağa çıktı ve onları sokağa çıkamaz hale getirmeye çalışan hainlere gereken cevabı iman ve inanç gücüyle verdi. Demokrasi nöbetimiz ilelebet sürecek. Bizler de gelecek nesillere güçlü ve müreffeh bir Türkiye bırakmak için vazifemizi ifa edeceğiz. Çalışmayı ibadet sayan bir anlayışla, devletimize omuz vereceğiz. Şehitlerimizin yakınlarına, gazilerimize sahip çıkacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler