15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk sunuldu

TEKİRDAĞ (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Tekirdağ Valiliği önünde toplanan parti üyeleri, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan 249 şehit anısına Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Çelenk bırakılmasının ardından program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Teşkilat adına konuşma yapan, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Genel Sekreteri Sezai Tali, 15 Temmuz'da bu vatan için şehit olan vatandaşları rahmet ve şükranla andıklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 15 Temmuz kalkışmasında halkının devletinin ve demokrasinin yanından yer aldığını belirten Tali, "Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin laik Türkiye'nin tamamını ele geçirmek, demokrasimizi ortadan kaldırmak için giriştikleri hain, alçak ve gerici kalkışmanın birinci yılındayız. Bu kalkışmayı yapanları şiddetle lanetliyoruz. 15 Temmuz sürecinde, PKK ile mücadelede, halkın huzur ve güvenliğini sağlamada, Kurtuluş Savaşında bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını veren, kanlarını akıtan tüm şehit ve gazilerimizi saygı, sevgi, şükran ve minnetle anıyoruz." dedi.

Tali, 15 Temmuz'un, halkın Cumhuriyeti ve demokrasiyi savunmak için direndiği günün adı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Halk Partisi, kurulduğu günden beri darbe ve darbecilere karşı olmuş olmaya da devam edecektir. Cumhuriyet Halk Partisi, 15 Temmuz kalkışmasında halkının devletinin ve demokrasinin yanında yer almıştır. Cumhuriyet Halk Partisi milli iradenin, hakkın, hukukun ve adaletin üstünlüğünü, egemenliğini savunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak darbecilerin en kısa zamanda, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz."

Programa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Cumhuriyet Halk Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı İlker Yağcıoğlu ve çok sayıda partili katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :