15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Eskişehir Valisi Çakacak: - "Dost, düşman herkes her daim şunu bilmelidir ki millet olarak istiklalimiz, istikbalimiz, mukaddesatımız ve çocuklarımız aydınlık yarınları için bir bedel ödememiz lazım gelirse o bedeli ödemekten hiçbirimiz asla çekinmeyiz"

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Vali Çakacak, bir otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Anadolu topraklarının maruz kaldığı en büyük, en sinsi ve en kanlı darbe girişiminin yılı olduğunu söyledi.

Yarın gece vatandaşların Vilayet Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutacağını ifade eden Çakacak, "Yarın gece bizler de darbelere, vesayetlere karşı olan, demokrasiden, milli birlik ve beraberlikten yana olan, milyonlarca vatandaşımız gibi elimizdeki ay yıldızlı bayraklarla meydanlardaki yerimizi olacağız ve dosta düşmana bu ülkenin, bu milletin birlik ve beraberlik içinde, büyük bir millet olduğunu bir kez daha göstereceğiz." diye konuştu.

Çakacak, hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi şehadet şerefine erişen 250 şehidi rahmetle andığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Gazilerimizi ve milyonlarca vatandaşımızın yazdığı diriliş destanını yarın yeniden hatırlayacağız. Bugün, bu ülkede bağımsız olarak yaşıyorsak, bayrağımız gönderde nazlı nazlı dalgalanıyorsa, huzur ve güven içerisinde günlük hayatımıza devam edebiliyorsak bu, önce şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Onların fedakarlıkları ve hakları hiçbir şeyle ödenemez. Dost, düşman herkes, her daim şunu bilmelidir ki millet olarak istiklalimiz, istikbalimiz, mukaddesatımız ve çocuklarımız aydınlık yarınları için bugün de bir bedel ödememiz lazım gelirse o bedeli ödemekten hiçbirimiz asla çekinmeyiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :