15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Pamukkale Üniversitesi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenler anısına "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Meydanı" anıtı açıldı

DENİZLİ (AA) - Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ), 15 Temmuz darbe girişiminde ülkenin dört bir yanındaki saldırıda şehit olanların isimlerinin yazılı olduğu "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Meydanı" anıtının açılışı gerçekleştirildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Amfi Tiyatroda düzenlenen Şehitler Anıtı açılışı ve anma programında yaptığı konuşmada, Türk milletinin darbe girişiminde tankların, tüfeklerin, helikopterlerin karşısında durduğunu belirttti. tüm şehitlerin mekanının cennet olması dileğinde bulundu.

Anıtı yapan PAÜ Eğitim Fakültesi Resim İş Bölümü Öğretim Üyesi Barış Bozok, rektörlüğün isteği üzerine yaklaşık 20 günde anıtı bitirdiklerini aktararak, "Sayın Rektörümüzün isteği üzerine bu anlamlı anıtı yaptık. Üzerinde o gece şehit düşenlerin isimleri yazıyor. Mermerin üzerine polyesterden tankın üzerine çıkan vatandaşların resmi rölyef olarak hazırlandı. Bakır eskitme yapıldı. Güzel projede yer almaktan dolayı gurur duyuyorum." diye konuştu.

Açılışın ardından anıt önüne karanfil bırakıldı.

Daha sonra İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" paneli düzenlendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :