15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:"15 Temmuz'da milletin silahını millete doğrultan, demokrasimize darbe indirmek isteyen, aydınlık geleceğimizi yok etmeye azmeden vatan hainleri, ölüme meydan okuyarak sokaklarımızı dolduran kahraman milletimi

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "15 Temmuz'da milletin silahını millete doğrultan, demokrasimize darbe indirmek isteyen, aydınlık geleceğimizi yok etmeye azmeden vatan hainleri, ölüme meydan okuyarak sokaklarımızı dolduran kahraman milletimizin verdiği fedakar mücadeleyle başarısızlığa uğratılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Müezzinoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bağımsızlığı karakter olarak benimseyen bir ecdadın torunları olduklarını belirten Müezzinoğlu, 717 yıl önce Söğüt'te, 564 yıl önce İstanbul'da, 102 yıl önce Çanakkale'de vatan ve millet sevgisiyle gözünü kırpmadan siperlerden siperlere kahramanlık taşıyan bir neslin evlatları olduklarını vurguladı.

"Toprağımızın birliği, insanlarımızın kardeşliği, ülkemizin huzuru adına, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle vatan sevgisini canından öte sayan bir neslin mirasçılarıyız." ifadesini kullanan Müezzinoğlu, 15 Temmuz'un kanlı darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, milletin asırlar öncesinden bugünlere, bağımsızlık uğruna verdiği mücadelenin aynası olduğuna dikkati çekti.

Miletin inancı, azmi ve kararlılığı karşısında yenilemeyecek hiçbir silah olmadığının altını çizen Müezzinoğlu, demokrasi ve bağımsızlık uğruna her şeyi göze almış bir milletin karşısında diz çökmeyecek hiçbir kötülük olmadığını bildirdi.

Milletin 15 Temmuz'da, bu ülkeyi bölmek isteyen vatan hainlerine layıkıyla cevabını verdiğini aktaran Müezzinoğlu, mesajında şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da milletin silahını millete doğrultan, demokrasimize darbe indirmek isteyen, aydınlık geleceğimizi yok etmeye azmeden vatan hainleri, ölüme meydan okuyarak sokaklarımızı dolduran kahraman milletimizin verdiği fedakar mücadeleyle başarısızlığa uğratılmıştır. Geleceği, vatanımız, milletimiz, bayrağımız, devletimiz ve insanımız adına iyinin ve doğrunun yolundan hiçbir zaman şaşmadan karşılayacağız. Çünkü biz birliğin gücüne inanıyor, yüreklerimizin bu vatan uğruna asırlardır aynı duygularla çarptığını biliyoruz. Zafer, iyilik ve doğruluk adına mücadele edenlerindir. Tüm fertleriyle tek yürek olan Türk milleti, Türkiye'nin gücünü geleceğe ulaştıracaktır."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler