15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

İzmir'de, siyasi parti, üniversite ve meslek odalarının temsilcileri mesaj yayımladı

İZMİR (AA) - İzmir'deki siyasi parti, üniversite ve meslek odalarının temsilcileri 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, mesajında Türkiye'nin 15 Temmuz 2016 gecesi hain bir darbe girişimine maruz kaldığını, vatanperver milletin demokrasisine sahip çıktığını kaydetti.

Yükseköğretim camiasının da vatan ve milletin bir parçası olarak savunmada yer aldığına işaret eden Tunçsiper, "Tüm şehitlerimizin acısı kalbimizdedir. Onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadesini kullandı.

İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak hain kalkışmaya karşı net tavır ortaya koyduklarını vurgulayan Tunçsiper, ülke ve demokrasiye her zaman sahip çıkacaklarını vurguladı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise denizcilik sektörü olarak Türkiye'yi ileriye götürmek için 15 Temmuz ruhuyla çalıştıklarını belirtti.

Hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Öztürk, mesajında, "O gece göğsünü siper eden şehitlerimize, gazilerimize şükran borçluyuz. Hain kalkışmaya karşı Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve siyasi partilerimizin liderleri el ele vererek devlete ve millete sahip çıktı. Milli birlik ve demokrasiye inancımız daha da pekişti." ifadesini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :