15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Bakırköy Adalet Sarayı'nda 15 Temmuz şehitlerini anma programı düzenlendi- Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Topluyıldız:- "FETÖ terör örgütü, milletimizin zaferlerle dolu eşsiz tarihini gözardı ederek, iş birlikçilerinin desteğiyle darbe teşebbüsünde bulunm

İSTANBUL (AA) - Bakırköy Adalet Sarayı'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma töreni düzenlendi.

Atrium Alanı'nda düzenlenen törene, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, Bakırköy Adalet Komisyonu Başkanı Recep Karaman, başsavcıvekilleri, savcılar, hakimler, adliye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından törende İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Törende konuşan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, 15 Temmuz'un kara bir gece olduğunu vurgulayarak, bu kara gecenin Türk milletinin eşsiz iradesi ve mücadelesiyle aydınlığa kavuştuğunu söyledi.

O gece milletçe yapılan mücadelenin "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır." mesajını tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Topluyıldız, "FETÖ terör örgütü, milletimizin zaferlerle dolu eşsiz tarihini gözardı ederek, iş birlikçilerinin desteğiyle darbe teşebbüsünde bulunmuş ancak gönüllerde vatan sevdası, ellerinde de sadece bayraklar bulunan yurttaşlarımızca büyük bir yenilgiye uğramıştır. Bizler bu coğrafyayı atalarımız Selçuklu, Osmanlı ve son olarak da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve çoğunluğu şehit olan silah arkadaşlarından miras aldık. Onlar gibi anayurt olarak sahiplendik Bu miras ne pahasına olursa olsun evlatlarımıza devredilecektir. İnanıyorum ki bu kıyamete kadar devam edecektir. Bu coğrafya kıyamete kadar ana yurdumuz olacaktır.'' diye konuştu.

Milletçe ve devlet olarak 15 Temmuz tarihinden önceki döneme göre daha güçlü olunduğunu anlatan Başsavcı Topluyıldız, Ömer Halisdemir, Erol Olçok, İlhan Varank ve 249 şehide Allah'tan rahmet ve tedavisi devam eden gazilere acil şifalar dileyerek, 15 Temmuz'u unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını dile getirdi.

Bakırköy Adalet Komisyon Başkanı Recep Karaman, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin yıkılması için yapılmak istendiğini ifade ederek, "Rabbim zalimlere, fasıklara, iş birlikçi hainlere inşallah fırsat vermeyecektir. Bu devlet bu millet ebediyen yaşayacaktır." dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, 15 Temmuz'un bir milletin istikbal ve istiklal mücadelesi olduğunu belirterek, "Bu milletin cesur yüreği, bu milletin fedakar insanı tanka da bedeldi, topa da bedeldi, F16'ya da bedeldi. Hepimizce malum bu hain şebeke insanları nasıl kandırdı?" diye sordu.

Cumhuriyet savcısı olarak, gerek 15 Temmuz öncesi gerek sonrası olsun devletin verdiği görevlerin gereğini yaptığını, bu yüce halkın ise görevi olmadığı halde sokaklara döküldüğünü ve devletini kurtardığını dile getiren Aydıner, hep birlikte millet olarak bir, diri olunması gerektiğini çünkü bu ülkenin son kale, bu ümmetin son ümmet olduğunu belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :