15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: - "Tanklara karşı kendisini feda eden milletimiz bir kez daha tarih yazarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdi"

SAMSUN (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi ile ilgili, "Tanklara karşı kendisini feda eden milletimiz bir kez daha tarih yazarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdi." ifadesini kullandı.

Karaaslan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinin zor ve uzun bir gece olduğunu vurgulayan Karaaslan, şöyle devam etti:

"Ama çok şükür o gece milletimiz hemen iradesini gösterdi. Bunun dünyada bir örneği daha olmadığını düşünüyorum. 2016 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları, Cumhurbaşkanı ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, onun ferasetli duruşu ile tek yürek olarak yine çok büyük bir zafere imza attı. Milletimiz ülkesi için iman dolu göğüsleri ile hain terör örgütünün namlularının önünde durdu. Tanklara karşı kendisini feda eden milletimiz bir kez daha tarih yazarak tüm dünyaya demokrasi dersi verdi."

Eli kanlı terör örgütü FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin Türk milletinin canını hiçe sayarak demokrasiye ve ülkesine sahip çıkmasıyla püskürtüldüğünü hatırlatan Karaaslan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Darbe girişiminde ikisi Samsunlu 250 demokrasi şehidimiz vatanı için canını feda etti. Mekanları cennet olsun. 2 binden fazla insanımız gazi oldu. Allah onlardan razı olsun. 15 Temmuz gecesi TBMM'de siyasi partiler tarihe geçecek bir irade sergiledi. Hepsi bir arada o geceyi sabaha kadar Meclis'te geçirdi. bombalar yağarken onlar halkın Meclis'ini terk etmedi. Bu çok anlamlı ve bu yönü ile tarihe geçmiştir. Bu, dünyaya verilen mesaj açısından da çok anlamlı. Bu duygu ve düşüncelerle, birlik ve beraberlik göstererek ayrımcılık yapmadan, bu toprakları vatan yapan değerlerin yaşaması için canlarını feda eden demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :