15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan:- "Gençlik STK'ları olarak Türkiye Cumhuriyeti yargısından ve hükümetinden beklentimiz, 15 Temmuz kalkışmasının, ihanetinin arkasındaki bütün odaklarla sonuna kadar mücadele edilmesidir, bunun altyapısına hizmet

İSTANBUL (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Gençlik STK'ları olarak Türkiye Cumhuriyeti yargısından ve hükümetinden beklentimiz, 15 Temmuz kalkışmasının, ihanetinin arkasındaki bütün odaklarla sonuna kadar mücadele edilmesidir, bunun altyapısına hizmet veren odakların açığa çıkarılmasıdır." dedi.

Türkiye Gençlik STK'ları Platformu bünyesindeki 70 sivil toplum gençlik kuruluşu yöneticileri ve gönüllüleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde basın açıklaması yaptı.

Bilal Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, geçen yıl 15 Temmuz gecesi sabaha kadar 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vatandaşların olduğunu hatırlatarak, "Bizler o esnada havaalanındaydık, cumhurbaşkanımızla ve buradaki kardeşlerimizin o direndikleri kuşatmadan kurtulabilmelerinin sabırla orada mücadelesini verdik. O gece hainle vatansever cepheleri çok ayan beyan şekilde belirginleşti. Bir tarafta bu vatanı sevenler, bu vatan için canını verecek olanlar, bir tarafta bu ülkeyi esir etmek için başkalarının maşası olmayı göze alanlar ve bu millete kurşun sıkmayı göze alanlar, ayan beyan ortaya çıktı." diye konuştu.

Geçen bir yılda şehitlerin kanı yerde kalmasın ve gazilerin mücadeleleri yersiz olmasın diye mücadelenin sürdüğünü dile getiren Erdoğan, "Gençlik STK'ları olarak Türkiye Cumhuriyeti yargısından ve hükümetinden beklentimiz, 15 Temmuz kalkışmasının, ihanetinin arkasındaki bütün odaklarla sonuna kadar mücadele edilmesidir, bunun altyapısına hizmet veren odakların açığa çıkarılmasıdır. Maalesef geçtiğimiz yılda bazı sorumsuz kurumlar -üzülerek söylemek istiyorum- 15 Temmuz'u planlayanları sevindirecek girişimlerde bulunmaya devam etmişlerdir. Gençlik bunları görüyor, meydan boş değil ve bu vatan sahipsiz değil." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un Çanakkale ruhunun dirilişi olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu.

"Biz, şehitleriyle yaşayan bir milletiz. Namusumuz, şerefimiz, bağımsızlığımız, inancımız söz konusu olduğu zaman sadece askerimizle, polisimizle değil, 7'den 70'e canımızı vermeye hazır olduğumuzu 15 Temmuz'da bütün dünyaya gösterdik. İçimizdeki hainler, ayaklarını denk alsınlar, bunu çok iyi görsünler. İnşallah gençlik, artık Türkiye'nin geleceğinin çok daha farklı olması için dünyadaki zulümlere karşı duruş için örgütlenmiştir, kenetlenmiştir ve uyanmıştır. Hamdolsun 15 Temmuz şehitlerimizin açtığı yol, çok aydınlık bir yoldur ve evelallah bu milletin, bu ülkenin geleceği dünden çok daha aydınlık olacaktır. Bütün şehitlerimizi minnetle, hayırla yad ediyoruz. Gazilerimizden halen tedavi görmekte olanlar var, onlara Rabbimden şifa diliyoruz. Biz bu yolda eskisinden çok daha büyük azimle çalışma kararlılığında olduğumuzu bütün kamuoyuna duyurmak istiyoruz."

- "Ümmetin direnişiydi"

Platform Sözcüsü Enes Güney, platform adına okuduğu basın açıklamasında, geçen yıl gençlerin 15 Temmuz'daki darbe girişimine direndiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sadece biz gençler değil, yaşlılar, kadınlar, çocuklar, hatta mülteciler, muhacirler de direndi. Mezhep, meşrep, parti, ırk, renk gözetmeksizin vatan evladı herkes, bir ve bütün olarak direndi. Bu direniş sadece Türkiye'nin direnişi değildi, küresel kuşatmaya karşı ümmetin direnişiydi. Dünyanın her tarafından umutları olan Türkiye'ye ve Kahraman Gazi Başkanımıza dualarıyla ve mesajlarıyla destek verenlerin de direnişiydi. 15 Temmuz direnişimizle gençler üzerindeki yanlış algıları altüst ettik. Ne kadar kararlı ve öz güven içinde olduğumuzu ve gerektiğinde aklı selimle hareket edebildiğimizi bütün dünyaya gösterdik. Tarih bir kez daha kaydetti ki mevzu vatan, millet, din, iman olduğunda bu ülkenin fedakar gençleri olarak en ön safta yer almamızdan başka bir şey düşünülemez."

Platform olarak 15 Temmuz'dan birkaç gün sonra "Başladığımız yerdeyiz" diyerek, köprüde şehit olanları köprüde andıklarını anlatan Güney, yarın da bütün gençlik STK'ları ile yurtiçinde ve yurtdışında, tüm il, ilçe, köy ve mahallelerde meydanlarda olacaklarını duyurdu.

Güney, "Bir yıl sonra 'Başladığımız yerdeyiz' ve kamuoyuna ilan ediyoruz ki 249 şehidimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Onların açtığı yolda milyonlar olarak yürüdük ve yürümeye devam edeceğiz. Canlarını ortaya koyan ve şerefimizi temsil eden gazilerimizi baş tacı ediyor ve yürekten selamlıyoruz. 15 Temmuz gecesi ve sonrası gece gündüz demeden bu direnişe ve nöbete katılmış olan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyor ve yürekten selamlıyoruz. Gençler ve aziz milletimiz topyekun direndi. Türkiye ve vefalı dostları topyekun kazandı. Bütün dünya şahit olsun ki bu şanlı direnişi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :