15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Rektör Güven...

KAYSERİ (AA) - Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Rektör Güven mesajında, Türk milletinin her ne şartta olursa olsun, milli iradenin, birlik ve beraberliğin, sonsuza kadar bekçisi olacağını belirtti.

Hainlerin, 15 Temmuz’'da Türk halkından hiç beklemedikleri, tahmin dahi edemedikleri ve asla unutamayacakları bir tokat yediğini ifade eden Güven şunları kaydetti:

"Bağımsızlığından, egemenliğinden ve özgürlüğünden asla taviz vermeyen Türk milleti, kimsenin boyunduruğuna girmemiş, büyük ve önder ülke olarak tarih sayfasında yer almaya devam etmiştir. Bilek gücüyle, topla tüfekle yenemedikleri milletimizi, çirkin oyunlarla yıkmaya çalışan iç ve dış hainler ile işbirlikçileri, her zaman hüsrana uğramış ve bundan sonra da hüsrana uğramaya devam edeceklerdir.

15 Temmuz'da sayın cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokağa çıkarak, darbecilere meydanları dar eden milletimizden şehit olanlara Allah'tan rahmet ve gazilerimize acil şifalar diliyorum. Hain darbe girişiminin hemen ardından demokrasi nöbetleri ile 27 gün boyunca tüm yurtta meydanları boş bırakmayan, demokrasi ve şehitler mitingiyle de birlik ve beraberliğini taçlandıran bu milletten, aynı hassasiyeti, aynı duyguyu, aynı azim ve kararlılığı sonsuza kadar sürdürmesini diliyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :