15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca, FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılı kapsamında fotoğraf sergisi açılırken, "Millet Destanını Böyle Yazdı" kitabı tanıtıldı- İstanbul İl Başkanı Temurci:- "96 ciltlik külliyat, 35 bin 520 sayfalık arşiv ortaya çıktı

İSTANBUL (AA) - AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle fotoğraf sergisi açılıp, "Millet Destanını Böyle Yazdı" kitabının tanıtımı yapıldı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, partisinin il başkanlığındaki programda, darbe girişiminin birinci yılında, İstanbul'un çeşitli noktalarında etkinlikler düzenleneceğini anımsattı.

Darbe girişimi yaşandığında, milletin göğsünü tanka, topa, tüfeğe siper ettiğini anlatan Temurci, "Başkomutanımızın o gece çağrısıyla millet yollara, meydanlara aktı. 27 gün bu millet Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla demokrasi nöbetleri tuttu. İstanbul'un her ilçesinde, meydanında millet ayağa kalktı." dedi.

Temurci, herkesin 15 Temmuz'la ilgili farklı anıları olabileceğini aktararak, "Arkadaşlarımızla karar aldık. 15 Temmuz zaferinin gerçek sahibi millet ve Recep Tayyip Erdoğan'dır. İşte, milletin destanını nasıl yazdığını düşünmeye başladık. İstanbul'un tüm ilçelerine, 'Millet destanını yazıyor' anı defterleri yerleştirdik. 10 binlerce tanıklık, kahramanlık hikayelerini İstanbullu o defterlere yazmaya başladı." diye konuştu.

- "Kitabın ikincisi, üçüncüsünü de çıkaracağız"

Yazılanların önemli kısmını okuduğunu dile getiren Temurci, şöyle devam etti:

"Usta bir edebiyatçıya taş çıkarırcasına öyle cümleler kaleme alınmış ki okuyunca 15 Temmuz gecesini tekrar yaşatan kelimeler... Bu ustalığın, başarının sırrının samimiyette, yaşanmışlıkta ve vatana aşık olmakla ilgili bir durum olduğunu düşündük. 96 ciltlik külliyat, 35 bin 520 sayfalık arşiv ortaya çıktı. Tarihi yazanların en önemli miraslardan biri oluştu. Kitabın ismini, 'Millet destanını böyle yazdı' verdik. Kitabın içine 544 yazıyı alabildik. Bu kitap birincisi. Bunun ikincisini, üçüncüsünü çıkaracağız. Sınırlı sayıda yerimiz olduğu için bu kitapta mesajların bir kısmını alabildik."

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, kitaptan on binlerce basarak, İstanbullulara ulaştıracaklarını kaydetti.

Bir destan yazıldığını vurgulayan Temurci, "Yazılan her kitap, çekilen her film eğer 15 Temmuz bizim için bir Çanakkale, yeni bir kurtuluş günüyse, yapacağımız bu çalışmalar gelecek nesiller için yeni bir köprü olacak. Allah, vatan ve devlet için şehadet bilinciyle, gazi olma onuruyla sokağa çıkaracak gençleri yetiştirmeyi nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Temurci, konuşmasından sonra bazı katılımcılara kitabı takdim etti, sergiyi gezdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :