15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Çorum'daki Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün hain darbe girişimini lanetleyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi- Etkinlikler kapsamında Kuran-ı Kerim okundu, darbe girişiminde ve vatan savunmasında şehit olanlar için dua edi

ÇORUM (AA) - Çorum'da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'nün hain darbe girişimini lanetleyerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Hürriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, darbe girişiminin yıl dönümü öncesi yeniden meydana çıktı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ'ye tepkilerini dile getirdi. Meydanda kurulan platformda, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından darbe girişiminde ve vatan savunmasında şehit olanlar için dua edildi. Etkinlikler kapsamında Çorum Belediyesi Mehteran Takımı tarafından gösteri düzenlendi. Etkinliğe katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

- "Cenab-ı Allah canilere fırsat vermesin"

Etkinliklere katılan 67 yaşındaki Adil Pekel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FETÖ'nün hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde oldukça güzel etkinlikler yapıldığını söyledi.

Etkinlikleri gördükçe, geçen yıl yaşananları hatırlayıp, hüzünlendiğini belirten Pekel, "Cenab-ı Allah bir daha darbe göstermesin, canilere fırsat vermesin. FETÖ'nün hain darbe girişiminde bu yaşıma rağmen bir ay boyunca her gece sabah namazına kadar demokrasi nöbetlerine katıldım. Darbe girişiminin yıl dönümünde yatsı namazımı kılıp hemen Hürriyet Meydanı'na geldim. Sağlığım elverdikçe demokrasi nöbetlerine devam edeceğim. Darbe girişimini onlar kazansalardı, bayram yapacaklardı ama biz kazandık, biz bayram yapıyoruz. Türkiye, iman kuvvetiyle ayakta duruyor. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, Allah uzun ömürler versin." diye konuştu.

- "Rabbim bize bir daha o günleri göstermesin"

Çocuklarıyla Hürriyet Meydanı'na gelen 60 yaşındaki Fatma Uzun da vatan için, millet için yeniden meydanlara çıktıklarını söyledi. Darbe girişiminin engellenmesinin yıl dönümünde kutlama yapmak için meydanda olduklarını dile getiren Uzun, "İnşallah Rabbim bize bir daha o günleri göstermesin, onlara da fırsat vermesin. Rabbim düşmanın gözünü kör etsin, reisimizi başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara'da olduğunu ifade eden Uzun, "Çocuklarım darbe gecesi Beştepe'ye gittiler, ateş altında kaldılar. Ben de evde onları bekledim. Dua ettik, Kuran okuduk. Allahıma şükürler olsun kurtardık devletimizi, milletimizi." dedi.

- Nişan yapacakları gece şehit oldu

Etkinliğe ailesi ile katılan 11 yaşındaki Selcan Yaylacı ise darbe girişimi sırasında nişan yapacağı özel harekat polisi Halit Gürsel ile birlikte Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan komiser Seher Yaşar'ın akrabası olduğunu belirtti.

"İnşallah bir daha bu şekilde şehitlerimiz olmaz" diye dua ettiğini belirten Yaylacı, "FETÖ'nün darbe girişimi esnasında köydeydim. Demokrasi nöbetlerine katılamamıştım ancak bu yıl vatan ve millet sevgisiyle meydanlarda olacağım." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :