15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Yalova Valisi Yılmaz: -"Bu saldırı ülkemizin bölünmesini amaçlamıştı. Onların hesaplayamadığı bir şey vardı. 'Kaderin üzerinde bir kader' vardı. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla halkın tankın, topun, tüfeğin önüne geçeceğini hesaplayamadılar"

YALOVA (AA) - Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkenin bölünmesinin amaçlandığını belirterek, "Onların hesaplayamadığı bir şey vardı. 'Kaderin üzerinde bir kader' vardı. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla halkın tankın, topun, tüfeğin önüne geçeceğini hesaplayamadılar." dedi.

Yalova Üniversitesi tarafından organize edilen "15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı" İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program sinevizyon gösterisiyle devam etti.

15 Temmuz darbe girişimde yaşananları anlatan ve darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir ile ilgili görüntüler duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, 15 Temmuz'da yaşananların bir terör saldırısı olduğunu bildirdi.

Yılmaz, "Bu saldırı ülkemizin bölünmesini amaçlamıştı. Onların hesaplayamadığı bir şey vardı. 'Kaderin üzerinde bir kader' vardı. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla halkın tankın, topun, tüfeğin önüne geçeceğini hesaplayamadılar." dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz hain darbe girişiminde 249 şehidin verildiğini hatırlattı.

Şehitlerin ülkesinin geleceği için canlarını fada ettiğine işaret eden Erbaş, "Üniversitemizde 249 şehit için 249 hatim indirildi. 15 Temmuz'da ve vatanı için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz." dedi.

Törende konuşan 15 Temmuz gazisi Mustafa Türker, darbe girişimini sosyal medyadan öğrendiğini aktardı.

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiğini anlatan Türker, şöyle devam etti:

"Evden çıkarken ailemden helallik aldım. Külliyede 50 kişi olmuştuk. Daha sonra tankların bulunduğu yere gittik. Burada bize uyarı ateşi yaptılar fakat biz geri çekilmedik. Sonra bir helikopter geldi ateş etti. Sonra kendimi yerde buldum. Kulağımda bir çınlama vardı. Gözümü açtığımda orada tanıştığım bir arkadaşın yüzünün parçalanmış olduğunu gördüm. Üzerimizde ceset parçaları vardı. Daha sonra bizi hastaneye kaldırdılar."

Diğer 15 Temmuz gazisi Üzeyir Civan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Sabiha Gökçen Hava Alanına gitmeye karar verdiğini bildirdi. 2 araçla yola çıktıklarını vurgulayan Civan, "Orhanlı Gişeleri’nin olduğu yer kapatılmıştı. Asker ve polis kardeştir diye bağırdım. Ortamın sakinleşmesini istedim. Sağ elimin içinden ve sol kolundan ağır yaralandım. Kaldırıldığım hastanedeki ameliyattan sonra sol kolumu kaybettim." diye konuştu.

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş, hazırladığı FETÖ raporu hakkında açıklamalarda bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler