15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Podgorica Büyükelçiliğinde anma programı düzenlendi- Büyükelçi Galip: - "Söz konusu teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki en kanlı terör eylemini teşkil etmektedir"

PODGORİCA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin birinci yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Podgorica Büyükelçiliğinde anma programı düzenlendi.

Darbe girişimi ile ilgili görüntülerin de izletildiği programa, Karadağlı bakanlar, milletvekilleri ve ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin Podgorica Büyükelçisi Serhat Galip, burada yaptığı konuşmada, "Hala ülkemizin varlığına yönelik bu tehdidin yarattığı travmanın üstesinden gelmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un alışılagelmiş türden bir askeri kalkışma olmadığını söyleyen Galip, "Ankara ve İstanbul semalarında savaş uçaklarının görüldüğü ilk anlarda bazı şeylerin ters gittiğini anladık. İlerleyen saatlerde bunun askeri bir darbe girişiminin ötesine geçtiğinin ve faillerinin, kendini 'kainat imamı' olarak nitelendiren Fetullah Gülen müritlerinden oluştuğunun anlaşılmasıyla bu dehşet hissiyatımız da pekişti." diye konuştu.

O gece darbecilerin gösterdiği vahşet ve hıyaneti tanımlayacak uygun kelimeleri bulmanın imkansız olduğunu kaydeden Galip, "Söz konusu teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki en kanlı terör eylemini teşkil etmektedir." ifadelerini kullandı.

Galip, darbecilerin, o gece demokrasiye sahip çıkmak için sokaklara dökülen halka karşı ölümcül silahlar kullandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Kendilerini silah arkadaşı olarak gören ve girişime katılmayı reddeden masum askeri personeli ve komutanları öldürdüler. Darbeciler kendilerine karşı direnişi bastırmak için TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, MİT Karargahı'nı ve Özel Harekat Merkezi'ni bombaladılar. Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulundular. O gece 250 Türk vatandaşını öldürdüler, 2 binden fazla insanı yaradılar."

15 Temmuz'un Türk demokrasisi ve devleti için bir güç ve sebat sınavı olduğunun altını çizen Galip, "Bu sınavı geçtiğimiz için gurur duymaktayız." dedi.

Programın ardından, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği karelerden oluşan sergi de açıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :