15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Silifke'de, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların anısına doğaya kınalı keklik salındı

MERSİN (AA) - Mersin'in Silifke ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların anısına doğaya 249 kınalı keklik bırakıldı.

AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Kınatlı Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, 249 kınalı kekliği 15 Temmuz gecesinde şehit olmuş 249 kişi anısına doğaya bıraktıklarını söyledi.

Türkiye'nin bir yıl önce hain FETÖ terör örgütü tarafından bir darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kaldığını anımsatan Tezcan, şunları kaydetti:

"Doğayı seven, ağaçları bilen, kekliğin ve kekik kokusuna hasret bir nesille karşı karşıyayız. Neslimizi, insanlığımızı doğal çevre ile birlikte en iyi şekilde yaşatmak için bugün buradayız. Ben burada tekrar 249 kekliğimizi doğaya bırakırken, şehitlerimizi bir kez daha yad ediyorum. Allah rahmet eylesin. Gazilerimize ve yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum."

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ise doğada bozulan dengenin tekrar düzene girmesi için bu tür programların önemli olduğunu belirterek, "Bu kekliklerimiz doğada azalmıştı. Hem bunların sayısı artacak hem de doğadaki dengeyi sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir de kınalı keklik türlerinin doğaya salınmasının doğal denge için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, zaralılarla mücadelede kınalı kekliklerin önem arz ettiğini belirterek, "Biz bunları biyolojik mücadele kapsamında hem kene ile hem de tarım alanlarımızda ektiğimiz buğday bitlerine karşı mücadele için kullanıyoruz. Silifke de doğa kınalı kekliklerin yaşam alanı olarak en iyi saha. Çünkü hem kayalık olması, hem içerisinde su kaynakları olması bakımından önemli. Aynı zamanda da doğal popülasyonun dengelemek için bu keklikleri doğaya bırakıyoruz."

Konuşmaların ardından kınalı keklikler doğaya salındı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :