15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Keçiören Belediyesince, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında AA foto muhabirlerinin çektiği karelerin de bulunduğu fotoğraf sergisi açıldı

ANKARA (AA) - Keçiören Belediyesince, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında AA foto muhabirlerinin çektiği karelerin de bulunduğu fotoğraf sergisi açıldı

Keçiören'de, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın bulunduğu, çadırlar kurulan alanda, Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde "demokrasi nöbetleri" başlatıldı.

15 Temmuz'da şehit olanlar için Kuran-ı Kerim okunan etkinlikte, AA foto muhabirlerinin fotoğraflarının da bulunduğu serginin açılışı gerçekleştirildi.

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'cü askerlerin mahkemelerdeki yargılamalarına değinerek, davaları yakından takip ettiklerini, bu konuda şehit ve gazi yakınlarının müsterih olmalarını istedi.

Alandakilerin "idam cezası"na yönelik talepleri üzerine Ünal, TBMM'ye bu konuyla ilgili bir çalışma geldiğinde milletvekilleri olarak gerekeni yapacaklarını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki amacıyla Ankara'dan İstanbul'a yaptığı yürüyüşü de değinen Ünal, şunları kaydetti:

"Ankara'dan İstanbul'a adalet için yürüyenler var, darbe gecesi onların nerede olduğunu gördük hepimiz, darbe gecesi havalimanından tankların arasından kaçtı. Belediye başkanının evine sığındı, bugün de fotoğrafları çıktı. Belediye başkanının evinde ayaklarını uzatmış televizyon seyrediyor, sonra da kalkmış adalet için yürüyor. Adalet için yürürken PKK, HDP ve DHKP-C ile yürüyor ve Fetullah Gülen'in teröristleri ile birlikte yürüyor. İstediği kadar yürüsün, istediği yere kadar yürüsün. Bize Allah yeter, bize millet yeter."

- "Demokrasinin yüz karası, karanlık bir gece"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da 15 Temmuz darbe girişiminin asla unutulmaması gerektiğini söyledi.

15 Temmuz'da "demokrasinin yüz karası, karanlık bir gece" yaşandığını ifade eden Ak, darbe girişiminin millete, milletin iradesine ve millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis ve hükümete karşı yapıldığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, AK Parti Ankara Milletvekili Ünal, Keçiören Belediye Başkanı Ak ile şehit yakınları ve gaziler tarafından, AA foto muhabirlerince 15 Temmuz darbe girişimi esnasında ve sonrasından çekilen fotoğrafların da yer aldığı sergi açıldı.

Sergi, 16 Temmuz'a kadar gezilebilecek. Serginin bulunduğu alana inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın resmi açılışı da 15 Temmuz Cumartesi yapılacak.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :