15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AA foto muhabirlerinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi Prizren'de açıldı

PRİZREN (AA) - AA foto muhabirlerinin 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, Prizren'de açıldı.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçiliği himayesinde, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla düzenlenen, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında Prizren Yunus Emre Enstitüsü (YEE) binasında organize edilen serginin açılışına, Türkiye'nin Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı İhsan Tavazar, YEE Priştine Müdürü Mehmet Ülker ile çeşitli kamu kurumu temsilcileri katıldı.

Evcit, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılışta, 15 Temmuz gecesi canını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet, tedavileri devam etmekte olan gazilere de acil şifalar diledi.

Türkiye’de meydanları dolduran ve kahramanca tankların önüne dikilip, bayrağına, vatanına, özgürlüğüne ve demokrasisine sahip çıkan herkesi yürekten kutlayan Evcit, Mevlana'nın, "Dostluk illa yan yana, diz dize olmak değil, asıl can cana kalp kalbe olmaktır." sözünü hatırlattı.

Evcit, Türk milletine desteğini esirgemeyen Kosovalı soydaşlara teşekkür ederek, "Söz konusu darbe girişimi, toplumsal kademede birleştirici, bir tutkal misali her kesimden insanı aynı platform etrafına toplamayı başarmıştır. Cinsiyet, sınıf, din, dil, mezhep ve ideolojik farklılık gözetmeksizin toplumun her kesiminin, farklı siyasi görüşten ve inançtan, genci ve yaşlısıyla 'Türkiye vatandaşı' olarak tek bir ortak paydada buluşması ve bu darbeyi gerçekleştirmeye çalışan Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı durması toplumsal olarak büyük kazanımdır." dedi.

Sergi, 30 Temmuz'a kadar gezilebilecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :