15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Şanlıurfa ve Malatya'da şehitlikler ziyaret edildi ve mevlit okutuldu

ŞANLIURFA/MALATYA (AA) - Şanlıurfa ve Malatya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitlikler ziyaret edildi ve mevlit okutuldu.

Şanlıurfa'da ilk program, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında İstanbul'da şehit olan Mustafa Direkli'nin Beddiuzzaman Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlendi.

Törende, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, protokol üyeleri, şehit yakınları ve gaziler, Direkli'nin mezarına karanfil bırakarak, dua etti. Program, şehitler için Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından sona erdi.

Program, daha sonra, şehit Direkli'nin ismini taşıyan camide devam etti. Burada tüm şehitler için mevlit okutuldu ve İl Müftüsü İhsan Açık dua etti.

Vali Erin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi milletin istikbaliyle oynanmak istendiğini söyledi.

Şer güçlerin, içerideki hainlerle milletin iradesine ipotek koymaya çalıştığını belirten Erin, "Bu beyhude ihanet teşebbüsü, başta Allah'ın yardımı, sonrasında Cumhurbaşkanımız ve liderlerimizin dik duruşu ve milletimizin asil duruşu ile püskürtüldü." ifadesini kullandı.

Program, katılımcılara yemek ikram edilmesiyle son buldu.

- Malatya

Malatya'da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitleri anma programı düzenlendi.

Şehir Mezarlığı'nda gerçekleştirilen programda, garnizon ve polis şehitliği ile FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini engelleme girişimleri sırasında Ankara'da şehit olan Fuat Bozkurt'un mezarı ziyaret edilerek, karanfil bırakıldı.

Protokol üyeleri, Bozkurt’un babası Hasan ve annesi Sebahat Bozkurt'a başsağlığı diledi. Bozkurt’un mezarı başında okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İl Müftüsü Ümit Çimen dua etti.

Anma programına, Vali Yardımcısı Miktat Alan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :