15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Beyoğlu Belediyesi, Taksim'deki etkinlik alanında "Şehitlerimizi anmak, demokrasimize sahip çıkmak için Taksim Meydanı'nda buluşuyoruz" sloganıyla etkinlik düzenledi

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, "Şehitlerimizi anmak, demokrasimize sahip çıkmak için Taksim Meydanı'nda buluşuyoruz" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Programda, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gece çekilen fotoğraflar sergilendi, çeşitli stantlar açıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, alanda vatandaşlarla sohbet etti, stantlardan alışveriş yaptı. Demircan, küçük bir kız çocuğuna da ay-yıldızlı bandana taktı.

Demircan, burada, 15 Temmuz'daki demokrasi nöbetlerinde binlerce kişi ile yapılan saha araştırmalarından elde edilen veriler ve analizlerin derlendiği "Taksim Meydanı Demokrasi Nöbetleri Alan Araştırması" ve "Anı Defterleri Değerler Araştırması" adlı kitapların tanıtımını da yaptı. Hukuk Sosyoloğu Murat Lehimler editörlüğünde gerçekleştirilen araştırmalar ve analizleri içeren kitapların, 15 Temmuz'un objektif ve bilimsel açıdan ele alınmasında araştırma yapmak isteyenlere kaynaklık yapacak nitelikte hazırlandığı bildirildi.

15 Temmuz'un unutturulmaması için bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini ifade eden Demircan, şöyle konuştu:

"Etkinliklerde 15 Temmuz, ruhuna uygun şekilde anlatılacak. Programları herkesin katılımına açık şekilde planladık. 15 Temmuz'da milli iradeye sahip çıkmak isteyen bu insanlar canlarını feda ettiler ve bunun temelindeki duygu, temel dürtü bellidir; demokrasi ve ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım ülküsü. İşte bu çerçevede aslında bütün memleketimiz bunu hissetti. O hissiyatı buraya çekmeyi arzu ediyoruz. Kim yeni bir şey söylemek istiyorsa, kim yeni bir şeyi tanıtmak istiyorsa işte bu alanımız kendisini ifade etmek isteyenlere uygun bir zemindir."

Bu arada, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden tüm şehitlerin isimlerinin yazıldığı platformun yanında kurulan demokrasi kürsüsünde 15 Temmuz'a ilişkin konuşmalar yapılabilecek, alanı ziyaret edenler duygu ve düşüncelerini buradaki anı defterine yazabilecek.

Ayrıca etkinlik kapsamında 74 sanatçı ve zanaatkar 4 gün boyunca tüm eserlerini Türk bayrakları ve 15 Temmuz temasıyla alanda sergileyecek.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler