15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

KONYA (AA) - Seydişehir Belediyesince, "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi" açıldı. Belediye Başkanı Mehmet Tutal, burada yaptığı konuşmada, bir...

KONYA (AA) - Seydişehir Belediyesince, "15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Sergisi" açıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, burada yaptığı konuşmada, bir ay boyunca açık kalacak fotoğraf sergisi ile 15 Temmuz gecesinde vatandaşlarca yazılan destanı canlı tutmayı amaçladıklarını söyledi.

Tutal, vatandaşların verdiği demokrasi mücadelesinin unutulmaması adına belediye önündeki meydana Belediye Meclisi kararıyla, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı" ismini verdiklerini hatırlattı.

"Milletimiz o gece kanlı senaryolara geçit vermedi." diyen Tutal, "FETÖ darbe girişiminde karanlık güçlerin amaçları, iç savaşı başlatarak ülkeyi parçalamaktı. Ancak bizi bölmek isterken birbirimize kenetlediler. Hep birlikte vatana sahip çıkarak, milletin gücünü tüm dünyaya gösterdik. 15 Temmuz gecesinin ardından toplandığımız bu meydanı 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı olarak anacağız. Onların anılarını bu meydanda yaşatacağız." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler