"15 Temmuz Demokrasi Anıtı", selayla açıldı

"15 Temmuz Demokrasi Anıtı", selayla açıldı

Antalya'da, 15 Temmuz gecesi hainleri durdurmak için tankların önüne yatan ve tankların üstüne çıkan halkın kararlılığını, vatan sevgisini anlatan anıtın açılışı yapıldı- Vali Karaloğlu:- "O gece bu millete hainlik eden hainler güruhu ve onların lideri ko

ANTALYA (AA) - Antalya'da, 15 Temmuz gecesi hainleri durdurmak için canı pahasına tankların önüne yatan ve tankların üstüne çıkan halkın kararlılığını sembolize eden "15 Temmuz Demokrasi Anıtı" selalar eşliğinde açıldı.

Kepez Belediyesi tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması amacıyla kil ve fiberglas malzeme kullanılarak Leopard 1A5 tankı şeklinde anıt yapıldı.

Yeni Mahalle'de, 920 santimetre uzunluğunda, 270 santimetre yüksekliğinde ve 340 santimetre genişliğinde yapılan anıtta, 15 Temmuz gecesi hainleri durdurmak için tankların önüne yatan ve tankların üzerine çıkan halkın kararlılığı sembolize edildi.

"15 Temmuz Demokrasi Anıtı"nda tank figürüyle hain kalkışma, insan figürleriyle de darbe teşebbüsüne direnen ve sonrasında meydanlarda demokrasi nöbeti tutan halk simgelendi.

Anıt ile meclis kararıyla "15 Temmuz Şehitleri" ve "Şehit Ömer Halisdemir" isimleri verilen Sütçüler Kepez Devlet Hastanesi önündeki iki caddenin açılışı, selalar eşliğinde yapıldı.

Vali Münir Karaloğlu, açılışı dirilişin müjdecisi olan selalar eşliğinde yaptıklarını, 15 Temmuz'da Türkiye'nin vahşi bir kalkışmayla karşı karşıya geldiğini dile getirdi.

Milletin ilk kez kendi tankıyla topuyla silahıyla öldürüldüğünü dile getiren Karaloğlu, "Basit bir darbe girişimi değildi, ülkeyi işgale hazırlamak için emperyalist güçlerle beraber organize edilen uluslararası bir komploydu." dedi.

Darbe girişimini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını anlatan Karaloğlu, o gece kahramanlık yapan şehitleri, gazileri ve milleti unutmayacaklarını bildirdi.

Milletin, çıplak eliyle tişörtüyle ayağındaki terliğiyle tankı kovaladığını, tankın önüne yattığını vurgulayan Karaloğlu, "O gece bu millete hainlik eden hainler güruhu ve onların lideri konumundaki Amerika'daki sümüklü herifi de unutmayacağız. Çünkü ihaneti unutursak emin olun bu hainler, yine kendilerini kullanacak, ağalarını babalarını bulurlar yine bu millete o gecenin benzerini yapabilirler." diye konuştu.

- "15 Temmuz'un hatırasını yaşatmak için çalışıyoruz"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de 15 Temmuz'un sıradan bir destan olmadığını, Malazgirt'ten başlayan destanlar yazıldığını söyledi.

Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin her zaman demokrasiye ve cumhuriyete göz diktiğine dikkati çeken Türel, toplumun sinir uçlarına dokunmak suretiyle parçalamak için uğraşıldığını dile getirdi.

Türel, hainlerin, canilerin milletten daha büyük güç olmadığını, 15 Temmuz akşamında gördüğünü ve milletin gücüne yenik düştüğünü söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de 15 Temmuz'un hatırasını yaşatmak için birçok alanda çalışma yaptıklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :