15 Temmuz Dayanışma Kampanyası

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul:- "Hain darbe kalkışmasında şehit olanların aileleri için başlatılan yardım kampanyasına SATSO olarak 50 bin lira bağışta bulunacağız"

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na oda olarak 50 bin lira bağışta bulunacaklarını belirtti.

Kösemusul, Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, milletin birlik ve beraberliğini, ülkenin aydınlık geleceğini hedef alan hainlerin taşeron terör örgütlerini devreye sokmaya devam ettiğini söyledi.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK ve DAEŞ saldırılarıyla onlarca masum canın kaybedildiğini, güvenlik güçlerinin şehit olduğunu belirten Kösemusul, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara ve gazilere acil şifalar diledi.

"15 Temmuz, yeni bir milattır." diyen Kösemusul, "Milletimiz vatan sevgisini, kardeşliğini, iradesini, özgürlük aşkını tüm dünyaya göstermiştir. Allah'ın izniyle milletimiz bu asil duruşundan asla taviz vermeyecektir. OHAL döneminde de devletimiz, büyük bir hassasiyetle bu eli kanlı terör örgütlerinin üyelerine, doğrudan ya da dolaylı yoldan destekçilerine ve sempatizanlarına asla geçit vermeyecek, en sert duruşu gösterecektir. Rabbim acılarımızı bir daha yaşatmasın. Bugün itibariyle Türk askeri Suriye'de operasyon yapıyor. Rabbim güvenlik güçlerimize, askerimize kuvvet versin." ifadelerini kullandı.

Kösemusul, aldıkları karar doğrultusunda hain darbe kalkışmasında şehit olanların aileleri için başlatılan yardım kampanyasına SATSO olarak 50 bin lira bağışta bulunacaklarını belirterek, "Ayrıca, OHAL sebebiyle emniyet teşkilatının güçlendirilmesi amacıyla İl Emniyet Müdürlüğümüze 10 adet hizmet aracı desteği vereceğiz." dedi.

Temmuz ayı ihracat rakamlarına da değinen Kösemusul, iş dünyası olarak umutlarını diri tutan rakamlarla karşılaştıklarını söyledi.

Sakarya'nın 168 milyon 487 dolar ihracatıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,7, geçen aya göre de yüzde 35,5 oranında yükseliş gösterdiğini ifade eden Kösemusul, "Haziranda 13. sıraya kadar gerilemiştik. 1 ay geçmeden yeniden yerimize, 9. sıraya geri döndük. İnşallah önümüzdeki dönemde daha iyi rakamlarla karşılaşacağız. Alternatif pazar ve ihracat tecrübelerimizin daha da yükselmesi için çalışmalarımızı sonbaharda arttıracağız." diye konuştu.

- Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi

Kösemusul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin, sivil toplum kuruluşlarının dış pazardaki aktifliğini korumak ve yükseltmek anlamında ciddi çalışmaları olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi yolundaki çalışmaların gerçekleştirilmesi, önemli bir adım olmuştur. Dış politikada dostlarımızı artırmak adına atılacak adımları iş dünyası olarak destekliyoruz. Türkiye, iyi bir dost, bulunduğu coğrafyada devletiyle ve milletiyle güven teşkil eden bir istikrar adasıdır. Bu anlamda işbirliklerinin artacağına yürekten inanıyorum. Biliyorsunuz Rusya, hem ülkemiz hem de Sakaryamız için çok ciddi bir pazardır. Sakaryamız da Rus yatırımcıların tercih ettiği ve önümüzdeki dönemde de tercih edeceği önemli bir şehir konumundadır. Normalleşme ile birlikte atılacak adımlar ve gerçekleştirilecek iş birlikleriyle güçlü ticareti inşallah yeniden sağlayacağız."

Toplantı sonunda görüşülen maddeler, meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :