15 Temmuz Dayanışma Kampanyası

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası

KSO Başkanı Zeytinoğlu, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na oda olarak 100 bin lira bağışta bulunacaklarını açıkladı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası'na oda olarak 100 bin lira bağışta bulunacaklarını söyledi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu valilik makamında ziyaret etti.

Güzeloğlu, 15 Temmuz'da milletin egemenliği ile demokratik kazanımlarının hepsini yok etmek ve Türk milletinin özgür yaşama iradesini elinden almak isteyen hain bir darbe girişimi yaşadıklarını söyledi.

Hain kalkışmanın karşısında milletin evlatlarının dik bir duruş sergilediğini vurgulayan Güzeloğlu, "Bu vatan evlatlarının 248'i hayatını kaybederek, şehit oldu. Rabbim hepsine rahmet eylesin. Onların şehadeti, bizlerin sahip olduğumuz değerleri geleceğe taşıyan, bağımsız bir ülke olmanın onurunu bizlere kazandıran bir duruş oldu." diye konuştu.

Güzeloğlu, darbe girişimi sırasında Kocaelili 2 polisin de şehit olduğunu anımsatarak, tüm Kocaeli halkının o şehitleri gönlüne kazığını belirtti.

Başbakanlık tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olan vatandaşların ailelerine ve yaralı vatandaşlara destek olunması amacıyla "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası" başlatıldığına dikkati çeken Güzeloğlu, "Aslında maddi olarak hükümetimiz onların şehit ve gazi statüleri ile ilgili düzenlemeleri yaptı ama bu bir sahiplenmedir. Bu vesileyle Kocaeli'deki tüm kurumlarımızı ve vatandaşlarımızı bu kampanyada aktif bir rol oynamaya davet ediyorum." ifadesini kullandı.


- "FETÖ'nün tüm unsurlarını adalete teslim ediyoruz"


Vali Güzeloğlu, FETÖ'nün tüm unsurlarını adalete teslim ettiklerini ve etmeye de devam ettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Milletin geleceğine, büyük yürüyüşüne, büyük hedeflerine doğru yürüyüşünü engellemek isteyen bu yapının bütün bağlantıları ortaya çıkarılacaktır. Bu amaçla çalışmalarımız devam ediyor. İlan edilen OHAL, bu yapı ile etkin mücadele edebilmek, bunlara dönük kararları ve yapılması gerekenleri hızlı bir şekilde yapmaktır. Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını, hak ve hürriyetlerini yaşamasının önünde hiçbir engel yoktur."

Darbe girişiminin aslında sadece demokratik kazanımlara değil, ekonomik kazanımlara karşı da yapılan bir kalkışma olduğuna işaret eden Güzeloğlu, "Türk ekonomisi de tıpkı Türk insanı gibi gereken cevabı verdi. Yatırımlarımız devam edecek. Kocaeli Sanayi Odamızın tüm üyelerinin bundan sonraki süreçte hem ekonomik olarak hem de gelecekteki yatırımlar olarak yoğun bir gayreti olacak, bizler de bütün bu yatırımları destekleyeceğiz. Odamızın tüm üyelerine kalkışmanın karşısında kararlı duruşları için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

KSO Başkanı Zeytinoğlu ise çok zor bir dönemin başarıyla atlatıldığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hain girişimin bertaraf edildiğini dile getirerek, bu dönemde yoğun gayret gösteren Vali Güzeloğlu'na teşekkür etti.

Böyle olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Zeytinoğlu, "Başbakanımız öncülüğünde başlatılan şehit ve gazi ailelerine yardım kampanyasına oda olarak 100 bin lira bağış yapacağız." dedi.

Ziyarette, KSO Meclis Başkanı Tahsin Tuğrul ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Böyet, Ahmet Başaran, Çınar Ulusoy, Murat Ayhan, Mehmet Turabi, Kemal Saraç ile İrfan Kanık da hazır bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :