15 Temmuz AA fotoğraflarıyla hatırlanıyor

15 Temmuz AA fotoğraflarıyla hatırlanıyor

YOZGAT (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe...

YOZGAT (AA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Anadolu Ajansı (AA) tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çekilen fotoğrafların yer aldığı "15 Temmuz" temalı sergi açıldı.

Hükümet Konağı bahçesindeki serginin açılında konuşan Kaymakam Yasin Özcan, 2 yıl önce ülkenin maruz kaldığı hain FETÖ darbe girişiminin yaşandığı anları belgeleyen, tarihe not düşen fotoğrafların sergilendiğini söyledi.

Fotoğraflarla o günün hatırlandığını aktaran Kaymakam Özcan, "O günü hatırlamamız ve gelecek nesillere hatırlatmamız için bu tür organizasyonlar önem taşıyor. Tarihini bilmeyen bir millet, bir gençlik ileriyi göremez. İlçemizde de kahramanlık destanına kanlarıyla imza atan 3 demokrasi şehidimiz var. Bu vatan, bu devlet, bu millet için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimiz olmak üzere demokrasi şehitlerimize ve ilçemizin kahramanı 3 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel ise, 15 Temmuz'un üzücü bir hadise olarak tarihe yazıldığını belirtti.

Konuşmaların ardından açılan sergi gezildi.

Serginin açılışına, Jandarma Komutanı Teğmen Yuşa Kılınç, Emniyet Müdürü Kadir Topkaya, Karayakup Belde Belediye Başkanı Dursel Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Doğan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :