14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

İstanbul Hekim Dayanışması Grubu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Taksim Meydanı'nda alternatif tören düzenledi - İstanbul Hekim Dayanışması Grubu: - "Vatanın bütünlüğü ve milletimizin birliğinin tahrip edilerek, Türkiye'nin diz çöktürülmeye çalışıldığı b

İSTANBUL (AA) - İstanbul Hekim Dayanışması Grubu, vatanın bütünlüğü ve milletin birliğinin tahrip edilerek, Türkiye'nin diz çöktürülmeye çalışıldığı günlerde 14 Mart 1919 Tıbbiyelilerinin cesaret ve ferasetini örnek aldıklarını bildirdi.

İstanbul Hekim Dayanışması Grubu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Taksim Meydanı'nda alternatif bir tören düzenledi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Taksim Atatürk Anıtının etrafını dolduran hekimler adına, Prof. Dr. Yunus Söylet, Doç. Dr. İrfan Gökçay, Prof. Dr. Adem Akçakaya, Prof. Dr. Abdülbaki Kumbasar, Prof. Dr. Orhan Gedikli, Prof. Dr. Recep Öztürk, Prof. Dr. Servet Karahan, Prof. Dr. Kubilay Karşıdağ, Dr. Hikmet Çevik, Dr. Yusuf İzzettin Güven, Dr. Yavuzhan Baş, Dr. Burçin Yıldırım ve Dr. İlker Karbuz imzalarıyla terörün lanetlendiği bir kınama metni okundu.

Ankara'daki terör saldırısında ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dilenen metinde, şunlar kaydedildi:

"Amacı, emperyalizmin Ortadoğu'daki kara gücü PKK ve PYD'ye karşı eylemli olarak mücadele eden Türk devletine diz çöktürmektir. Tetikçi kim olursa olsun azmettiren bellidir. Bu konunun artık kafa karışıklığına tahammülü yoktur. Türk hekimleri asla diz çökmeyecek ve vatanımızın bölünmesine izin vermeyecektir. Türk milletine saygı ile duyururuz."

Metinde, Türk hekimlerinin onuru ve Türk milletinin sağlığı arasındaki ilişkinin sağlamlığından güç alarak, geleceğin güven ve umutla hep birlikte inşa edileceğine sarsılmaz bir inançla bağlı olunduğu aktarıldı.

İstanbul Hekim Dayanışması Grubunun Türk hekimlerinin gücüne ve anayasaya dayanarak kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir yapılanma içinde olan meslek kuruluşu olduğuna vurgu yapılan metinde, Türk Tabipleri Birliğini, milli ve demokratik bir hekim örgütüne dönüştürebilecek düzeyde oldukları belirtildi.

Metinde, hekimlerin sorunlarına da dikkat çekilerek, "Hekimliği sürdürmekte zorlanıyoruz ve hekimlere olan güveni onarmak ve güçlendirmek" ifadesine yer verildi.

İstanbul Hekim Dayanışması Grubu, düzenledikleri 2 günlük çalıştayın sonuç bildirgesini de kamuoyu ile paylaştı.

"Hekim haklarını her koşulda ve her mekanda birlikte savunacağız" şeklinde başlayan sonuç bildirgesinde, "Hekimlerin onuru ve milletin sağlığı arasında güçlü ilişkileri tahrip eden uygulamaları kabul etmiyoruz" denildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :