13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı

13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı

Başbakan Yıldırım: (3)- "Kayıp yılları telafi etmek zorundayız. Bir yandan ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı koruyacak tedbirleri alırken, gerekli altyapıyı hazırlarken diğer yandan da milletimizin özlemi olan, beklentisi olan, refahı, huzuru, barışı ve

İSTANBUL (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Kayıp yılları telafi etmek zorundayız. Bir yandan ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı koruyacak tedbirleri alırken, gerekli altyapıyı hazırlarken diğer yandan da milletimizin özlemi olan, beklentisi olan, refahı, huzuru, barışı ve kardeşliği sağlayacak ekonomik atılımları kesintisiz olarak yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Yıldırım, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın (IDEF 2017) açılışında yaptığı konuşmada, savunma sistemlerinin yenilerini envantere dahil etmek için çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti.

Bölgesel uçak projesi, havuzlu çıkarma gemisi gibi projelerin, halen devam eden işler arasında olduğunu kaydeden Yıldırım, "Savunmamızı geliştirmek ve güçlendirmek adına yapacağımız işler bununla sınırlı değil. Daha yapacağımız çok iş var. Bundan böyle var gücümüzle çalışıp, ülkemizi hak ettiği noktalara taşımak hedef ve azmindeyiz." ifadelerini kullandı.

Geçen sene kurdukları Milli Savunma Üniversitesine öğrenci girişlerinin başladığını aktaran Yıldırım, "Kara, Deniz, Hava kuvvetlerimiz için geleceğin komutanları artık bu üniversitemizde yetişecek, okuyacak ve görev alacaklardır. Şu anda öğrenci girişleri için başvuru dönemi devam ediyor. Bu vesileyle bütün gençlerimize, 25 Mayıs'a kadar Milli Savunma Bakanlığımızın ve üniversitenin internet sitesinden başvuru yapabileceklerini buradan bir kez daha hatırlatmak istiyorum." diye konuştu.

- "Yarının Türkiye'si bugünden daha güçlü halde olacak"

Türkiye'nin sürekli istikrar, güçlü iktidar ile büyümesini gerçekleştirdiğini vurgulayan Yıldırım, "Herkes şundan emin olmalıdır ki bugünün Türkiye'si, dünden daha güçlüdür, yarının Türkiye'si bugünden daha güçlü halde olacaktır." dedi.

Yıldırım, Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 6'ncı büyük ekonomisi olduğuna işaret ederek, "Daha da önemlisi, hem küresel hem de bölgesel barışın teminat ülkesiyiz. Türkiye'siz Avrupa'nın güvenliği düşünülemeyeceği gibi, Orta Doğu'daki sorunların çözümü de Türkiye'siz mümkün olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin milli gelirinin geçen 15 yıl içinde 3 kat artığını ve 3 bin 600 dolarlardan 11 bin doların üzerine ulaştığına dikkati çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"2002'den bugüne kadar ülkemizde var olan güçlü iktidar ve istikrar ile güven sayesinde 170 milyar doların üzerinde doğrudan yatırım geldi. Bundan sonra da yeni, halk oylamasıyla getirdiğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, artık ülkede sürekli istikrar ve güçlü iktidar döneminin başlangıcı olacaktır. Böylece siyasi istikrarsızlıklardan ve zayıf iktidarlardan kaynaklı otorite boşluğundan, vesayetlerden kurtulmuş bir Türkiye, hedeflerine emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Kayıp yılları telafi etmek zorundayız. Bir yandan ülkemizi iç ve dış tehditlere karşı koruyacak tedbirleri alırken, gerekli altyapıyı hazırlarken, diğer yandan da milletimizin özlemi olan, beklentisi olan, refahı, huzuru, barışı ve kardeşliği sağlayacak ekonomik atılımları kesintisiz olarak yapmaya devam edeceğiz. 15 yıldır anlımızın akıyla milletimizin huzurunda verdiğimiz sözleri hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz."

- "Türkiye zor günlerin dostudur"

Şimdi yeni bir döneme girildiğine işaret eden Yıldırım, "Bu dönemde artık işimiz; daha fazla üretim, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat ve daha fazla refah. Bu, sadece Türkiye için değil, bölge için olan bir ihtiyaçtır. Türkiye, yapacağı her şeyi bir yandan kendi halkının barışı, huzuru, kardeşliği için yapıyor ama aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin geleceğini, güvenliğini teminat altına alacak her türlü desteği şartsız, kayıtsız, zor zamanda da iyi zamanda da vermeye devam edecek. İyi zamanda herkes sizin dostunuzdur ama işler zora girdiğinde o zaman gerçek dostları görürsünüz. Türkiye böyle bir ülkenin adıdır, zor günlerin dostudur, her zaman dostlarının yanında olmayı tercih etmiştir." ifadelerini kullandı.

- "Uluslararası toplum çifte standardı artık terk etmelidir"

Fuarın çok önemli katma değer sağlayacağına inandığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ortak hedefimiz küresel terördür. Küresel terörün bugün insanlığın başının belası olduğu bilinmelidir. Terör örgütlerinde de uluslararası toplum çifte standardı artık terk etmelidir. Terör örgütünü belirli bir din ile ilişkilendirmek, İslam'la ilişkilendirmek cehaletten öte bir şey değildir. Terör terördür, insan öldüren herkes alçaktır ve cezalandırılması gerekir. Bunu İslam'la anmak, İslami terör diye tanımlamak dünya barışına, kardeşliğine hiçbir katkı sağlamaz." diye konuştu.

Yıldırım, bu nedenle uluslararası toplumun, amasız, fakatsız, hiçbir şarta bağlı olmadan birlikte aynı kararlılıkla terör örgütlerinin karşısında durması gerektiğinin altını çizerek, "Türkiye, terörle mücadelede 40 yıllık bir tecrübeye sahiptir. Hükümetimiz birinci yılına yaklaşırken, milletimize verdiğimiz en önemli sözlerden bir tanesi; terörün Türkiye'nin gündeminden düşürülmesidir. Bu yolda kararlılıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Öyle ümit ediyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye, ülkenin her köşesinde büyük ölçüde terörü kontrol altına almış, enerjisini, kaynaklarını daha fazla kalkınma için, daha fazla büyüme için, daha fazla üretim için, daha fazla istihdam için ayıran bir ülke haline gelmiş olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Katılımcılara teşekkür eden Yıldırım, fuarın hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.

- Notlar

Açılış törenine, Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir ile aralarında Batı Afrika ülkesi Sierra Leone Cumhurbaşkanı Ernest Bai Koroma'nın da bulunduğu yabancı ülkelerden temsilciler katıldı.

Törende konuşmalar öncesinde Türk savunma sanayi tarihini anlatan film gösterildi. Konuşmaların ardından Başbakan Yıldırım ve beraberindekiler, fuarın açılış kurdelesini kesti ve katılımcılarla aile fotoğrafı çekildi.

Yıldırım, fuar alanını gezdi ve buradaki stantlarda görev yapanlardan bilgi aldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :