12 kişinin yargılandığı teleferik kazasının ilk duruşması başladı

12 kişinin yargılandığı teleferik kazasının ilk duruşması başladı

Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili başlayan yargılama, tutuklu sanık Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 12 kişinin katılımıyla başladı.

Antalya'nın Kepez ilçesinde geçtiğimiz aylarda meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili başlayan yargılama, büyük bir ilgiyle karşılandı. 12 Nisan'da yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybettiği, yedi kişinin yaralandığı trajik olayda, tutuklu sanık olarak yer alan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu 12 kişinin katılımıyla Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma gerçekleştirildi.

12 kişinin yargılandığı teleferik kazasının ilk duruşması başladı

Yoğun İlgi ve İzdiham

İlk duruşmaya büyük bir ilgi gösterilmesi sonucunda adliyede yoğunluk yaşandı. Güvenlik önlemlerinin alındığı adliye koridorlarında izdiham oluştu. Salonda, tarafların avukatları hazır bulunurken, CHP Antalya İl Başkanı, CHP Antalya Milletvekilleri ve CHP'li belediye başkanları da dahil olmak üzere çok sayıda kişi davanın takipçisi oldu.

Tutuklu Sanık Olarak Yargılananlar

İddianamede yer alan bilgilere göre, kazayla ilgili olarak tutuklu sanık olarak görülen isimler arasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün yanı sıra ANET'in önceki Yönetim Kurulu Başkanı ve ANET Genel Müdür Vekili de bulunuyor.

12 kişinin yargılandığı teleferik kazasının ilk duruşması başladı

Savcılığın İstemi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 12 şüphelinin "Trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma" ve "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından cezalandırılması talep ediliyor. Savcılık, tutuklu sanıkların 27'şer yıla kadar cezalandırılmasını istiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.