112 santimetre boyundaki veterinerin meslek heyecanı

112 santimetre boyundaki veterinerin meslek heyecanı

UÜ Veteriner Fakültesinde 6 yıllık eğitimini başarıyla tamamlayıp diplomasına kavuşan 112 santimetre boyundaki Merve Küçük, veteriner hekim olarak çalışmayı ya da gerekli koşulları yerine getirip üniversitenin akademisyen kadrosuna girmeyi hedefliyor- Küç

BURSA (AA) - ÖMER ERİM BAŞTIMAR - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesinde 6 yıllık eğitimini tamamlayarak diplomasını alan 112 santimetre boyundaki Merve Küçük, çok sevdiği ve çocukluğunda hayallerini süsleyen veterinerlik mesleğine başlayabilmesi için tüm aşamaları geçmenin mutluluğunu yaşıyor.

"Akondroplazi" adlı rahatsızlığı nedeniyle 112 santimetreye kadar uzayabilin Küçük, UÜ Veteriner Fakültesinde 2009 yılında başladığı yükseköğrenimini bitirdi ve bu fakültenin en kısa boylu mezunu oldu.

Hayvanları çok seven ve hayalindeki meslek veterinerlik olan Küçük, hazırlık süreci dahil 6 yıllık eğitimini başarıyla tamamladı ve diplomasını önceki gün aldı.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doktorlarından aldığı bilgiye göre 40 binde bir görülen hastalık nedeniyle boyunun fazla uzamadığını söyledi.

Şanlıurfalı olduğunu ve üniversiteye giriş sınavlarını kazandıktan sonra ailesiyle Bursa'ya yerleştiğini belirten Küçük, şöyle devam etti:

"Ailemde benim hastalığımla doğan başka kimse yok. Sağ olsunlar ailem beni hiç desteksiz bırakmadı. Üniversiteye başladığım gün ailem evimizi de Bursa'ya taşıdı. Hastalığım, idealimi gerçekleştirmeye engel olmadı. Hayvanları çok seviyorum. Hayalimdeki meslek veteriner hekimlikti. Bilerek ve isteyerek veteriner fakültesini tercih ettim. Hayvanları çok sevdiğim ve ilgilendiğim için de derslerimde çok başarılı oldum. Özellikle hocalarım ve arkadaşlarım bana çok yardımcı oldu. Beni kabullendiler, sıkıntılarımda yanımda oldular. Mutlu bir 6 yıllık eğitimden sonra veteriner hekim unvanını aldım. Artık işe girmem de kolaylaşacak. Ya bir devlet kurumunda görevimi sürdüreceğim ya da üniversitede akademik kadroda görev almak, öğrenci yetiştirmek için çaba göstereceğim. Bana, üniversitede destek olan herkese çok teşekkür ediyorum."

Küçük, sevdiği meslek için eğitimi sürecinde hastalığının engel teşkil etmediğini vurgulayarak, rahatsızlığının tek tedavisinin ameliyatla boy uzatma olduğunu dile getirdi.

- "Ne istediğini bilen bir öğrenciydi"

UÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yıldız ise Merve Küçük'ün hedefleri bulunan, ne istediğini bilen bir öğrenci olduğunu anlattı.

Bu bilinçte bir meslektaş kazanmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Yıldız, "Merve'nin sınıfının ilk anatomi derslerine 6 yıl önce ben girmiştim. Orada azimli bir öğrenci olduğunu anladım. Hazırlık sınıfı dahil 6 yıl çok başarılı bir eğitim sürecinden sonra veteriner hekim olmaya hak kazandı. Biz de bir meslektaş kazanmaktan mutlu olduk. İnşallah tüm sınavları vererek hayalini kurduğu akademik kadromuza da girer" diye konuştu.

112 santimetre boyundaki veterinerin meslek heyecanı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :